БСК против увеличението на минималната работна заплата

Прочитания 1546
0 0
Снимка: БГНЕС

Българската стопанска камара е против предложението за увеличение на минималната работна заплата от 610 на 650 лв. от 1 януари догодина, съобщава БНР.

Това е записано в писмо на бизнес организацията до вицепремиера Марияна Николова, социалния министър Деница Сачева и финансовия министър Кирил Ананиев.

Работодателите са на мнение, че рязкото повишаване на минималната заплата ще създаде условия за увеличаване на безработицата в малките и средните общини, където пандемията допълнително усложнява ситуацията. По този начин бизнесът ще бъде принуден да освобождава работници и служители, като това ще засегне най-вече секторите „Туризъм“, „Услуги“ и „Строителство“.

Контакти и информация за автора:

Данчо Александров

author
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Учениците от 5 до 12 клас - задължително с маска и в час

Учениците от прогимназиалния и гимназиалния етап на обучение ще трябва задължително да носят маска и в часовете, когато се върнат към присъствена форма, съобщават от „24 часа“. Около тази позиция се обединиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, експерти, синдикални организации и директори на днешното заседание, продължило близо 2 часа. За […]