Д-р Аспарух Илиев: В България COVID-19 вече е извън контрол, тезите на Мангъров са опасни

Д-р Илиев работи в университета в Берн…

Прочитания 6319
0 0

Развитието на пандемията COVID-19 е стряскащо, а в България то е изпуснато от контрол. Изказванията на доц. Атанас Мангъров са ненаучни и опасни.

Такава позиция изрази живеещият в Швейцария български лекар Аспарух Илиев, който оглавява лаборатория в университета в Берн.

Не си играйте с една много сериозна болест, която в момента в България е изпусната от контрол. Няма никакво значение дали вярвате в инфекцията или не, подходете интелигентно и носете (ако не вярвате, просто като подсигуряване) маска, мийте ръце, спазвайте дистанция и проветрявайте помещенията. Не знаем какво е поведението на вируса при минусови температури, но това, което виждаме при само няколко градуса захладняване, е стряскащо и много сериозно. – пише д-р Илиев в профила си във Фейсбук.

Изказванията на Мангъров за Ковид, за маските, за рисковете и борбата с Ковид са неверни, категорично не отговарят на медицинския консенсус и са подчертано опасни за здравето ви. Мангъров е детски инфекционист, реално не работи с Ковид болни, в клиниката си няма интензивно отделение и е виждал тежки случаи само по телевизията. Какво му се иска на човек е едно, какво казва науката е съвсем друго. Категорична нагла лъжа на Мангъров е, че науката мисли като него – научният консенсус по отношение на Ковид е на противоположното мнение. – констатира българският учен.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Айя Иоргова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Вълчев: Въздържаме се от централно затваряне на училищата

В момента се въздържаме от централно затваряне на училищата. Това заяви пред Нова телевизия образователният министър Красимир Вълчев. Той обаче не изключи варианта това да се случи на по-късен етап, като увери, че намерението е училищата да не се затварят първи. Вълчев подчерта, че към момента се действа локално, за да има максимум присъствие. По думите […]