Скандални разкрития за 14-г. Тунджай, зловещо наръгал 13-г. Диана в гърдите (ВИДЕО)

Момчето е било със СОП, пие лекарства и има тикове, каза кметът на село Скобелево

Прочитания 9940
0 0

14-годишният Тунджай, който наръга смъртоносно 13-годишната Диана в село Скобелево, е имал специални образователни потребности (СОП) и нарушения в развитието си. Това предаде presstv.

Опечалената майка на момичето Чона Янкова разказа:

Дъщеря ми влиза вътре и казва: „Татко, аз съм наръгана“. На три места е наръгана от Тунджай. Оттам нататък тя изгасна. Аз тръгнах с кола заедно с нея и по пътя спряхме линейката. Качихме се веднага, но тя вече беше мъртва.

На 30 октомври щеше да направи 14 години. Учиха заедно с Тунджай, нямаше никакви разправии. Как стана това нещо, не знам, добави тя.

Кметът на селото Ахмед Сюли от своя страна заяви:

Изказвам искрени съболезнования на семейството и родителите на починалото дете. Те са много добро семейство, живея близо до тях. Починалото дете е с много добри показатели в училище. Цялото семейство са много добри хора.

Момиченцето е било на двора, нападателят е влязъл и го е намушкал в областта на сърцето. Бащата е спял по това време. Убиецът доста хладнокръвно си е оставил оръжието на местопрестъплението и е тръгнал, добави той.

Потресен съм и аз, и цялото село. Това момче никога не е проявявало такава агресдия, негови връстници и съученици също не са проявявали агресия към него. Доколкото знам, пие лекарства и има някакви тикове… Дали това е допринесло за тази агресия, не мога да ви кажа, уточни кметът.

Момчето е от ромски произход. Познавали са се с жертвата. Загиналото момиче е доведена дъщеря като много малка – на 2 годинки. Баща й се грижеше за нея както за другите си двама синове, каза още той.

Припомняме, че във фаталния ден – 24 октомври, в 17:13 часа, в Районно управление на МВР-Казанлък чрез телефон 112 е получено съобщение от Р.З. от село Скобелево, общ. Павел Баня. Мъжът сигнализирал, че доведената му дъщеря му Диана Г., на 13 години, е намушкана с нож в гърдите в двора на къщата им.

Пристигналият на място екип на полицията е установил лицето Туджай И. на 14-години от с. Скобелево, за когото е установено, че след спор с Диана в двора на къщата на доведеният ѝ баща, я е намушкал с нож в областта на гърдите. При транспортирането на 13-годишната Диана от екипа на Спешна помощ към град Казанлък, момичето е починало в линейката.

14-годишният Туджай е задържан по Закона за МВР за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство по реда на чл.212, ал.2 от Наказателно процесуалния кодекс (НПК), като предвид непълнолетието на извършителя, съгласно чл.194, ал.1, т.1а от НПК разследването се провежда от следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Петър Димитров

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Пътна полиция: Шофирайте с повишено внимание!

Видимостта в някои части на страната е намалена