Бюджет 2021 ипотекира бъдещето ни, притеснена Нинова

Прочитания 4152
0 0
Снимка: БГНЕС

Бюджетът, който предлагат управляващите, е бюджет, който ипотекира бъдещето ни. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя изтъкна, че ако си държавник, трябва да имаш цели и приоритети в политиката.

По нейни думи най-болезнените въпроси за България са доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика, борба с корупцията. През този бюджет обаче нямало решение на тези проблеми.

Този бюджет е ориентиран преди всичко и само към изборите догодина, категорична бе Нинова.

Тя допълни, че Борисов и правителството гледали на него като на всеки лев – спечелен глас.

50 лева на всички пенсионери, но до март догодина, забележете. Защо до март? Защото март са изборите. Дотогава по 50 лева, за да им купят гласовете. Детските надбавки – ако имаш трайно намерение да помогнеш на младите семейства, защо увеличаваш детските надбавки за една година? Защото догодина има избори – парламентарни и президентски, коментира соцводачката.

По думите й бюджетът не предвижда нищо за работещите хора.

По отношение на здравеопазването Нинова изрази съмнение, че увеличението на парите ще реши проблемите, свързани с по-голяма възможност за достъп на хората в районите, в които няма болници, цената на лекарствата и недостига на кадри в здравната система.

Тя изтъкна и че няма никакви мерки в бюджета за борба с корупцията.

Относно изтребителите Ф-16 Нинова бе категорична, че при криза не е момент да се харчат пари за ново въоръжение.

Що се отнася до позицията на България по преговорите на Северна Македония с ЕС, тя отбеляза, че в тези преговори България трябва да защити историята си и националния си интерес.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Петър Димитров

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Отмениха карантината на Борисов

Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) отмени карантината на министър-председателя Бойко Борисов и Севделина Арнаудова от централата на ГЕРБ след отрицателни резултати на ПСР тестове в два последователни дни, съобщават от пресцентъра на регионалната инспекция. Вчера СРЗИ наложи карантина на всички близки контактни лица на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков след положителен тест за […]