Отровното трио: Борисов остава на власт, за да си осигури контрол на изборите

Прочитания 2348
0 0
Снимка: БГНЕС

Управляващата клика, начело с Бойко Борисов, даде поредното публично доказателство за това, че се държи на власт, за да си подсигури възможността да контролира и манипулира изборния процес. Кандидатурата на адв. Албена Белянова за председател на Централната избирателна комисия изобщо не стигна до народните представители и бе проведена процедура само с един кандидат. Тази практика е известна още и с избора за главен прокурор на Републиката.

Това заявяват в своя позиция до медиите от Отровното трио.

По думите им кандидатурата на адв. Белянова е била внесена от неправителствена организация и давала възможност както за избор, така и за независим контрол над целия изборен процес.

Очевидно за всички било, че спазването на правилата няма значение за върхушката на Борисов, а всички мили думи за диалогичност, гласност и демократични процедури, са били безсмислени лозунги, хвърлени в очите на гражданите.

За нас е ясно, че адвокат Белянова не бе допусната до процедурата за публичен избор, заради участието й в протестите срещу правителството на Борисов, но и заради нежеланието за състезателен характер, компетентност и обективност при сравняване с кандидатури, чужди за системата им, категорични са от Триото.

Опитът да се окупира контролът над свободния вот на българите ще бъде неуспешен. Със силите на гражданското общество, партийни и непартийни структури, ще организираме мрежа за граждански контрол и недопускане на платен вот, за какъвто очевидно се готвят управляващите, изтъкват още от Отровното трио.

След този предизвестен избор, г-жа Караянчева бе хвърлена на амбразурата да говори за „зачестили спекулации за честността на изборите“. Но именно тя, за нещастие, е начело на институцията, през която мина т.нар. „избор“ на единствен кандидат. Убедени сме, че хората с чиста съвест, които ще проявят активност, са много повече от тези, които заради бедност или зависимост ще приемат пари срещу своя глас, допълва от Триото.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Петя Мишева

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Детски добавки за всички семейства само до края на 2021 г.

Семействата ще получават месечни детски добавки без доходен тест само за периода от 1 януари до 31 декември догодина. Това става ясно от публикувания проект на бюджета за 2021 година, съобщава БНР. Критерият за получаване на детските добавки в момента е доходът на член от семейството да е не по-висок […]