Сачева: На площада протестират 6000 души, а 1 милион са гласували за кабинета

Прочитания 547867
0 2
Read Time:1 Minute, 33 Second

Президентът подклажда насилието. Това заявява социалният министър Деница Сачева в интервю за предаването на „Дойче Веле“ „Conflict Zone“, съобщава БГНЕС.

Запитана защо кабинетът не подава оставка, тя подчертава, че на площада няма повече от 6000 души, докато над 1 милион са гласували за това правителство.

Министърът посочва, че именно държавният глава трябва да говори за единство и да стартира диалог. Вместо това обаче той правел обратното и подклаждал насилието.

Сачева е категорична, че войната между правителството и президентството не се отразява добре на стабилността.

Относно данните, че ръстът на БВП у нас през последните десет години е едва 50%, както и че страната ни продължава да има и най-ниската средна заплата в ЕС, тя отрече тези показатели не са в резултат от корупция и лош мениджмънт.

Когато започнахме, минималната заплата в държавата беше 250 лева, а сега е 610 лева, изтъква Сачева.

Запитана защо няма нито един осъден по високите етажи на властта нито сред водещите престъпни босове, тя посочи, че делата са все още в съда и обърна внимание, че части от настоящите протести са финансирани от човек, който се опитва да избяга от българското правосъдие заради неплатени данъци в размер на повече от 700 милиона (Васил Божков – бел.ред.).

По нейни думи правителството се вслушва в някои от исканията на протеста – в тези на „младите хора, които искат по-добра правосъдна система и по-безкомпромисна борба срещу корупцията“.

Сачева контрира твърденията, че ситуацията с медийната свобода в България се влошава с думите, че над 60% от медийното отразяване у нас е критично към правителството. Не бих казала, че това е недостиг на медийна свобода, заявява тя. Според нея хората могат свободно да изразяват какво мислят за правителството и за медиите у нас.

Нашият премиер си има собствена специфика на говорене, отбеляза Сачева на въпрос дали е признак за уважение към свободните медии премиерът да нарича журналистките „мисирки“.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия.Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително. Тодор Стефанов е бивш главен редактор на Информационна агенция „Нюз 24“.
editor
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Красимир Янков: Брюксел не гледа към България с "широко затворени очи"

Докладът показва, че Брюксел не гледа към България с „широко затворени очи“. Тази позиция изрази на брифинг пред медиите в парламента Красимир Янков по повод доклада на Брюксел. Това, което пречи на нормалното функциониране на демократичното общество у нас дава пряко отношение и върху качеството на живот на всеки български […]