Красимир Янков: Брюксел не гледа към България с „широко затворени очи“

Прочитания 2165
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second
Снимка: БГНЕС

Докладът показва, че Брюксел не гледа към България с „широко затворени очи“.

Тази позиция изрази на брифинг пред медиите в парламента Красимир Янков по повод доклада на Брюксел.

Това, което пречи на нормалното функциониране на демократичното общество у нас дава пряко отношение и върху качеството на живот на всеки български гражданин, подчерта той.

Корупцията и нейните мащаби се превръща в заплаха за националната сигурност,според независимия депутат. Корупцията беше обект на два вота на недоверие, както припомни той. Основна е вината на управляващите, които обезпечават тази корупция с неясно, често променящо се законодателство, както и чести реорганизации на контролните органи с цел прекъсване на процеса по контрол и разследване на корупционните престъпления, отсече Красимир Янков.

Липсата на прозрачност при собствеността на медиите е обхватен механизъм, по мнението му, за управление и целево функциониране на цялостния информационен поток, като инструмент за пропаганда на управляващите и облагодетелстваните около тях кръгове, подчерта народният представител.

Налице е концентрация на медийни субекти в няколко кръга, както и собственици са офшорни фирми с неясна собственост, според тях. Страната създава законодателство и системи за контрол, които не функционират правилно.

Отчетността на главния прокурор пък е формална, според Янков. По мнението му независимостта на съдебната система трябва да бъде гарантирана.

Сподвижниците му, с които напуснаха червените, искат оставката на управляващите и смяна на модела на управление. Те са недоволни от приетите промени в Кодекса на труда, тъй като с някои изменения се нарушавали права на трудещите се.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Денис Иванов

editor
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Радев: Докладът е самокритичен и за самия ЕС заради провала в борбата с корупцията

Докладът на Европейската комисия констатира очевидни от години проблеми за българите. Но когато коментираме този доклад, трябва да си даваме сметка, че колкото той е критичен за България, толкова е и самокритичен за самия ЕС, защото е самопризнание за дългогодишен провал в борбата срещу вихрещата се корупция. Това каза президентът […]