Премиерът: Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност (ВИДЕО)

Бойко Борисов е на посещение в завод в село Люляково

Прочитания 56
0 0
Read Time:2 Minute, 0 Second
Бойко Борисов, снимка: БГНЕС

Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност. Подкрепяме фирмите, за да не спират. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в завод в село Люляково, област Бургас. С него е зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.

От дружеството изразиха задоволство от мярката 60/40.

Не съкратихме нито един работник. Има 60-70 души, които са назначени, заявиха от завода.

Благодарение на мерките освен че няма съкратени служители, няма и неплатени заплати, увериха от предприятието.

Премиерът спомена за новите две програми за подпомагане на бизнеса, които тръгват през октомври, както и за възможността фирми да кандидатстват за детски кътове.

Мерките за бизнеса се вкарат веднага, за да не се „психясат“ хората, че няма да има работа. Най-важното е хората да знаят, че има сигурност и работа. Подкрепяме фирмите, за да не спират, заяви Борисов.

Докато другите говорят, ние работим. Нашата сила е връзката с хората, има ли работни места – икономиката расте. Нашите опоненти не могат да си представят колко е тежко, допълни премиерът.

В страната има 250 такива завода в автомобилния клъстер, тоест аз трябваше да ходя на 250 места, ако бях отговорил на всички покани за откриване, каза Борисов на питане защо не е дошъл на откриването на завода.

По-рано днес премиерът съобщи във Facebook, че две нови програми тръгват от другия месец през Министерството на икономиката. А още от другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за средства за изграждане на детски кътове във фирмите.

Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и фирмите. От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище. Фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. Отделили сме за това 15 млн. лв., написа премиерът.

„Другия месец през Министерството на икономиката пускаме 2 нови програми:

  1. С 68 млн. лв. ще подкрепим фирмите, които имат над 500 000 лв. оборот.
  2. Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, за да си преустроят производствата в условията на COVID-19 – да направят прегради, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно да работят при новите условия„, написа премиерът.

Мярката 60/40 има огромен ефект не само в компанията "Нурсан Отомотив ЕООД" в с. Люляково – но и при още над 10 000 работодатели, осигуряващи препитанието на общо 300 000 българи! Допълнителни 68 млн. лв. предвиждаме в подкрепа на предприятията с над 500 000 лв. оборот и още почти 80 млн. лв. за малките и средни фирми. Също така даваме между 50 000 лв. и 150 000 лв. за изграждане на детски кътове на работните места. Другите нека говорят, ние работим и показваме на място резултатите. Нашата сила е връзката с хората. А когато те са спокойни, имат работа и получават заплати в най-тежката световна криза – значи сме се справили добре!

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 26 септември 2020 г.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Димитър Иванов

editor
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Красимир Вълчев: Ако има бум на заразени, ще се учи изцяло в електронна среда

Засега стойностите на заразените с COVID-19 са нормални

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: