Ремонтиран ли е домът на Гешев за 300 хил. лв. (ВИДЕО)

Протестът взе и Столична община на прицел

Прочитания 28819
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second
Снимка: БГНЕС

79-а вечер в София продължават антиправителствените протести. Исканията остават същите: оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. 

Преди началото на протеста, организаторите на протеста т. нар. „Отровно трио“ дадоха брифинг.

От седмици наред тримата интелектуалци се занимават с въпроса: по силата на каква разпоредба е разрешено главният прокурор Ива Гешев да живее в Дом № 5 в държавната резиденция в Бояна. По Закона за достъп до обществена информация интелектуалците са се сдобили със сведения, които по думите им разкриват редица нередности около обявените обществени поръчки за строително-ремонтните дейности на имота. Според дадената им информация сградата е двуетажна, със сутерен и тавански етаж и застроена площ от 320 кв. м., докато разгъната застроена площ пък е 960 кв. м, което е почти 1 декар, съобщиха от „Отровното трио“.

Според адвокат Николай Хаджигенов прогнозната стойност на поръчката за ремонта е била 252 хил. лева без ДДС, а срокът за изпълнение – 20 дни. Обществената поръчка е спечелена от „Главболгарстрой“, но е участвала и друга фирма – „Жи Пи Груп“, която впоследствие сама се е отказала.

Във връзка с първото „Велико народно въстание“, според организаторите остават редица въпроси без отговори, а именно колко са били невинните хора, пребивани на улиците, колко са били ранените и арестуваните, впоследствие колко са били оправдани след като са били задържани.

Тримата интелектуалци заявиха, че ще продължават да задават тези въпроси докато не получат отговор от страна на властимащите.

Йорданка Фандъкова: "Отровното трио" не са пускали заявление за протест НИКОГА

Йорданка Фандъкова: "Отровното трио" не са пускали заявление за протест НИКОГА

Публикувахте от News24sofia.eu в Петък, 25 септември 2020 г.

Брифинг на Отровното трио за дома на Гешев

Публикувахте от Отровното трио в Петък, 25 септември 2020 г.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Решения на последните конгреси на БСП (Справка News24sofia.eu)

Поглед от вътре: