Президентът призовава държавата да подкрепя местните власти

Прочитания 1285
0 0
Read Time:51 Second

Държавата трябва да спре да се изтегля от малките общини и много по-активно да подкрепя усилията на местните власти да съхранят и модернизират местните училища и лечебни центрове. Това заяви президентът Румен Радев днес на среща в Трекляно с кмета Радко Петрунов и с представители на общинския съвет.

Държавният глава участва в откриването на учебната година в Основно училище „Св. Климент Охридски“ . Президентската институция дари на училището компютри, с които беше оборудван модерен кабинет по информатика. Училището получи дарение от телевизори, ученически чинове и пособия от страна на столични училища, БАН и издателства.

Държавният глава открои перспективата за разкриването на нов гранично-пропускателен пункт, който да свърже Трекляно с Босилеград и да насърчи икономическия, инвестиционния, а и образователния обмен.

Представителите на общинското ръководство призоваха за по-активна подкрепа от страна на държавата за поддържането на транспортната инфраструктура и водоснабдяването. Като проблем пред местните земеделски производители беше откроена практиката на наемане на ниви от външни за общината лица за получаване на субсидии, които остават необработваеми.

Контакти и информация за автора:

Екип News24sofia.eu

Информационна агенция News24 България
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Гражданско неподчинение готвят в с. Добротино срещу добив на мрамор в района

Над 1200 жители на с. Добротино и района на Гоце Делчев изпратиха подписка до ЕК, МОСВ, МРРБ и др. институции срещу добив на мрамор в местността „Средният рид“. Те протестират срещу „разрушаването на Пирин планина“ и изразяват несъгласие с дадената концесия, съобщи „24 часа“. Жителите са изключително притеснени и разтревожени от започналия […]