„Отровното трио“ се закани да съди Цвета Караянчева

Прочитания 31285
0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second
Снимка: БГНЕС

„Отровното трио“ заяви, че ще съди председателят на Народното събрание Цвета Караянчева за твърденията ѝ пред bTV, че има двама олигарси, които са извън България, и „дирижират и финансират част“ от настоящите протести срещу правителството и главния прокурор.

Това, че (Цвета Караянчева) ще бъде дадена на съд, естествено трябваше да се получи. Всички тези опорки, които започват от нейния началник, веднага попиват в корпулентните медии и всъщност непрекъснато сме задължени да обясняваме неща, които са достатъчно ясни и много лесни за проверка, заяви проф. Велислав Минеков пред bTV.

По думите му има ясни документи как са се финансирали през всичките тези три месеца. 

Какво е набрано, какво е похарчено, какви данъци са платени, заяви Минеков.

Протестите се финансират с ясна кампания. Първите дни се финансирахме със собствени средства, а след това публикувахме сметка, в която за един ден се събраха 24 000 лева. Общо събраните средства са достигнали близо 93 000 лева, обясни организаторът на гражданското недоволство от „Отровното трио“.

Минеков посочи, че е трудно да се проследи кой е дарил за протестите, защото „Отровното трио“ не е държавата и няма специални служби, но „от повечето места се разбира и са много ясни преводите – като номера, всеки номер е проследен„.

За съжаление, тези средства вече са похарчени и продължаването напред ще бъде трудно. Това няма да продължи вечно, защото който е дарил вече няма да дари втори път, но ние няма да се откажем от протеста, заяви организаторът на демонстрациите срещу правителството.

Като се говори за пари, припомнете на госпожа Караянчева за едни покрити 700 милиона – парите, които случайно Влади Горанов е пропуснал от господин Черепа. Никой от „Отровното трио“ не познава Черепа, за разлика от Влади Горанов, с когото си разменят есемеси, каза Минеков.

Аз от години говоря срещу колекцията на Черепа, докато един министър я представи в Националния исторически музей, а след това пак този министър я разкарва по света, допълни представителят на „Отровното трио“.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия.Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително. Тодор Стефанов е бивш главен редактор на Информационна агенция „Нюз 24“.
editor
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Малоброен протест срещу носенето на маски в училище пред МОН (СНИМКИ/ВИДЕО)

За втори ден