Откриха над 4 тона токсични химикали в завод „Химко“ във Враца

Прочитания 1274
0 0
Read Time:45 Second
Снимка: БГНЕС

Откриха над 4 тона канцерогенно вещество на територията на бившия торов завод „Химко“ във Враца, съобщават от екоинспекцията.

Опасният трихлоретилен е бил установен при проверка в един от складовете за съхранение на химични вещества. Той е бил в 15 варела, всеки с тегло по 290 кг, като общото количество на токсичния химикал е 4350 кг.

За да не се допусне замърсяване на околната среда, на настоящия собственик на завода „Инвестбанк“ АД е дадено предписание залежалите химикалите да бъдат класифицирани като опасни отпадъци, които да бъдат предадени за транспортиране и третиране на лица, които имат разрешение за обезвреждане на опасни отпадъци.

Към момента опасните химични вещества се съхраняват в склад с ограничен достъп. Техните опаковки са във видимо добро състояние и с ненарушена цялост. При проверката не сa били установени течове и разливи на химикала. Обектът е с денонощна охрана и видеонаблюдение.

Контакти и информация за автора:

Екип News24sofia.eu

Информационна агенция News24 България
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Шефът на БНБ: Банките са подготвени и за “невъзможни” кризисни сценарии

Банките влязоха в настоящата криза добре подготвени поради направеното през последните години. Ще посоча само безпрецедентната по своя мащаб и дълбочина проверка на качеството на активите на банките и стрес тестовете, проведени от БНБ и Европейската централна банка. Една от техните основни цели беше да се подготвят банките за най-лоши макроикономически сценарии, които мнозина […]