Главсекът разпореди проверка на униформите на полицаите

Прочитания 3146
0 0
Read Time:58 Second
Снимка: БГНЕС

Със своя заповед главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов е разпоредил извършване на комплексна проверка във всички областни дирекции на страната и в СДВР относно спазването и изпълнението от полицейските служители на Наредбата за униформеното облекло и работното облекло за служебно ползване в МВР от 24.08.2015 г. и на Наредбата за реда за употреба на физическа сила и помощни средства от служителите на МВР от 14.03.2017 г., съобщават от МВР.

Изпълнението на заповедта е възложено на директорите на областните дирекции и на СДВР, а контролът по изпълнението – на директора на Главна дирекция „Национална полиция“.

Директорите на областните дирекции и на СДВР следва да организират и провеждането на строеви прегледи, при които да бъде установено има ли нарушения при използването на пагоните, емблемите, отличителните знаци и надписите по униформеното облекло.

Заповедта на главният секретар идва 13 дни след големия протест на 2 септември, когато имаше сблъсъци между полиция и демонстранти. Много полицаи бяха ранени, а сред протестиращите имаше и арестувани. Тогава в социалните мрежи се появиха снимки на служители на реда със странни и неотговарящи на изискванията знаци по тях.

Контакти и информация за автора:

Екип News24sofia.eu

Информационна агенция News24 България
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

"Отровното трио" се закани да съди Цвета Караянчева

„Отровното трио“ заяви, че ще съди председателят на Народното събрание Цвета Караянчева за твърденията ѝ пред bTV, че има двама олигарси, които са извън България, и „дирижират и финансират част“ от настоящите протести срещу правителството и главния прокурор. Това, че (Цвета Караянчева) ще бъде дадена на съд, естествено трябваше да се получи. […]