Ако не носиш маска в Индонезия, копаеш гробове за починали от Covid-19

Прочитания 731
0 0
Read Time:42 Second

Местните власти в Индонезия наредиха на осем души, нарушили правилата за задължително носене на маска, да копаят гробове за жертви на коронавируса, пише „Ню Йорк пост“, позовавайки се на „Джакарта пост“.

Провинция Източна Ява наказа нарушилите с работа в местно гробище с надежда да накара индонезийците да не нарушават заповедта за носене на маска в страната.

Има само три гробаря в момента, така че си помислих защо да не изпратя тези хора да работят с тях, коментира местен политик и изрази надежда, че това ще доведе до спад на нарушенията.

Вестникът допълва, че нито един от нарушителите не е бил принуден да носи трупове. Само местни здравни лица с пълно защитно облекло правят това, за да се ограничи рискът от разпространение на коронавируса.

В Индонезия има повече от 221 000 случая, включително 8841 починали, според последните данни на Университет „Джонс Хопкинс“.

Контакти и информация за автора:

Екип News24sofia.eu

Информационна агенция News24 България
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Бургарски съветници питат законно ли е назначен новият шеф на РИОСВ-Бургас

Бургаските общински съветници от ДБГ – Бургас Живко Табаков и Стоян Грозев изпратиха питане до премиера Бойко Борисов и до министъра на околната среда и водите Емил Димитров във връзка с новия директор на Регионалната инспекция по околна среда и водите в града, съобщи БНР. Детелина Иванова бе назначена на 14-ти […]