ВАП разпореди проверка на осветлението на общинските имоти

Прочитания 1270
0 0
Read Time:53 Second
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

ВАП разпореди проверки на мрежите и съоръженията за външно осветление на общинските имоти в страната. Причината за проверката е заради инцидента, при който 10-годишно момче бе ударно от ток, протичащ към осветително тяло на спортна площадка в село Миндя.

При осъществяването им е необходимо контролните органи да предприемат всички предписани от нормативните актове мерки с цел защита сигурността на населението.

Проверките ще трябва да приключат в двумесечен срок, след което обобщените резултати ще бъдат докладвани на ВАП, за предприемане на съответни действия по реда на надзора за законност.

Припомняме, че на 14 септември бе съобщено, че 10-годишно момченце е постраддало, след като е било ударено от ток при игра на баскетбол във великотърновското село Миндя. Детето пострадало, след като допряло ограда на площадката.

Вчера детето бе настанено в болнично заведение. По-късно то бе изписано. Още вчера след инцидента стана ясно, че се очаква да започнат проверки за изправността на всички осветителни тела, които се в близост до детски площадки и училища на територията на община Велико Търново.

Контакти и информация за автора:

Екип News24sofia.eu

Информационна агенция News24 България
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ревизоро изпрати заместниците си да дишат въздуха на Русе

Заместник-министрите на екологията проверяват чистотата на въздуха в Русе, съобщиха от МОСВ. Зам.-министър Атанаска Николова, която е с ресор „Опазване чистотата на въздуха“ и Николай Кънчев, който отговаря за екоинспекциите са изпратени от екоминистър Емил Димитров – Ревизоро да проверят качеството на въздуха в гр. Русе. В проверката, която е насрочена за 16 септември […]