Вълчев: Най-големите предизвикателства са училищата с деца от уязвими групи

Прочитания 7147
0 0
Read Time:52 Second

Предизвикателствата в училища с концентрация на деца от уязвими групи, в общия случай с родители с по-ниско образование, са най-големи. Тези училища се справят най-трудно.

Това заяви образователният министър Красимир Вълев, който откри учебната година новата учебна година в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Николаево, област Стара Загора.

По думите му тези училища не винаги срещат подкрепата от родителите. Вълчев посочи, че по време на извънредната ситуация през пролетта тези училища са положили много усилия да провеждат компенсаторно обучение.

Образователният министър е на мнение, че голяма част от тези училища са пренебрегнати, защото при тях не се виждат усилията на учителите. По думите му макар да са с ниски резултати, при тях се работи най-много.

Вълчев пожела здрава и успешна година. Желая децата да открият интереса към ученето, учителите да им помогнат. Да станат знаещи и можещи хора и един ден да си спомнят, че благодарение на тяхното училище и учители, са успели, завърши министърът. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Масово меле в бежанския лагер във „Враждебна“

Голямо напрежение цари в момента в бежанския лагер в столичния квартал „Враждебна“, съобщават граждани, цитирани от „Блиц“. Все още не се знае дали случващото се е бунт или масова разправа между самите бежанци в лагера. Според първоначалните данни възникнал скандал, последван от побой между различни групи бежанци. Има един пострадал, […]