В правна комисия се карат за заседанията онлайн и многословните гости (ОБНОВЕНА)

Заседанията онлайн и медиите в мазето, така няма да го бъде, ядоса се Крум Зарков

Прочитания 28199
0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second
Снимка: БГНЕС

Депутатите се скараха още в началото на второто четене на изборния кодекс в правна комисия.

Този законопроект се очаква с голямо внимание, заяви в началото на дебатите социалистът Крум Зарков.

Той попита дали е имало заявено участие от страна на граждански организации.

Шефката на правната комисия Анна Александрова му обясни, че заради противоепидемичните мерки не са допуснати всички желаещи.

Цели се ограничаване на дебата, смята обаче червеният депутат.

Той не приема аргумента с епидемията. Заседанието се излъчва онлайн, подчерта Зарков.

Заседанията онлайн и медиите в мазето, така няма да го бъде, ядоса се той.

Хамид Хамид от ДПС подчерта, че на второ четене гости не се канят.

Депутатът смята, че гостите говорят много повече от членовете на комисията.

Освен това те повтаряли и тезите си от първо четене.

Какъв е смисълът, недоумява депутатът.

Хамид Хамид настоя да отпадне текстът за задължителното гласуване.

БСП няма да подкрепи нито едно от предложенията на ДПС, стана ясно от изказването на Крум Зарков.

Викове „Оставка“ нахлуха през отворените прозорци на залата, където заседава правна комисия. Присъединявам се към виковете, подчерта червеният депутат.

От ДПС отново настояха за 100% машинно гласуване. Йордан Цонев изтъкна, че имало поне четири вида машини. Имало сканираща машина, която води до това, че вотът не се брои от СИК-овете.

Според него имало хора, които чисто психологически ще се стреснат от машините. Затова бил важен въпросът какви машини ще се изберат.

Напук ДПС решиха да не подкрепят нито едно предложение на левицата.

ДПС поиска да няма уседналост. Предложението не мина. ВМРО настояха да паднат номерата в бюлетините. Предложението не мина. Подхваната беше и темата и за избора в БСП. ГЕРБ и депутатите от столетницата почнаха да си броят недействителните бюлетини по изборите.

Експертите пък предупредиха, че едновременно гласуване с машини и бюлетини е безсмислено и затруднява изборната администрация. Затова трябвало да се вземе смело решение.

Левите искат гаранция за отчитане на вота. Всеки недействителен глас е трагедия, категоричен бе Крум Зарков.

От ЦИК питат дали машините трябва да се купуват или наемат. Изборната администрация смята, че съхранението, логистиката и транспорта на машините трябва да се контролира от изпълнителната власт. Патриотите са против предложението на ГЕРБ депутатът за ВНС да се избират 50% пропорционално и 50% мажоритарно в един тур.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия.Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително. Тодор Стефанов е бивш главен редактор на Информационна агенция „Нюз 24“.
editor
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Случай на западнонилска треска в Пазарджик

За случай на западнонилска треска в Пазарджик съобщават от „24 часа“. 73-годишен мъж е приет в инфекциозното отделение на МБАЛ-Пазарджик. Мъжът е с придружаващи заболявания, които много наподобяват инфекцията от западнонилска треска. Той е с мозъчно-съдова болест и атрофия на мозъка. Пациентът е получил обичайните симптоми на треската – повишаване на температурата, обърканост и […]