Ревизоро изпрати заместниците си да дишат въздуха на Русе

Прочитания 334
0 0
Read Time:56 Second
Снимка: БГНЕС

Заместник-министрите на екологията проверяват чистотата на въздуха в Русе, съобщиха от МОСВ.

Зам.-министър Атанаска Николова, която е с ресор „Опазване чистотата на въздуха“ и Николай Кънчев, който отговаря за екоинспекциите са изпратени от екоминистър Емил Димитров – Ревизоро да проверят качеството на въздуха в гр. Русе.

В проверката, която е насрочена за 16 септември 2020 г., ще участват и инспектори от РИОСВ – Русе, директорите на дирекции „Опазване чистотата на въздуха“, „Екологична оценка, оценка на въздействието върху околната среда и превантивна дейност“ и „Политики по околната среда и координация на контролната дейност“ в Министерство на околната среда и водите, както и длъжностни лица от Изпълнителна агенция по околна среда.

Зам.-министрите трябва да се срещнат с кмета на община Русе и председателя на анкетна комисия, подали сигнали в МОСВ. Предвижда се да бъдат обсъдени Програма за опазване на околната среда в Община Русе и Програма за качеството на атмосферния въздух на община Русе.

В двудневен срок – до 18 септември, зам.-министрите трябва да докладват за нарушенията, предприетите административно-наказателни действия, както и предложенията си за подобряване качеството на въздуха.

Контакти и информация за автора:

Екип News24sofia.eu

Информационна агенция News24 България
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Прокуратурата в Ямбол иска постоянен арест за мъжа, подпалил 3 автобуса (СНИМКИ)

Прокуратурата в Ямбол иска постоянен арест за мъжа, подпалил 3 автобуса. Припомняме, че за инцидента бе съобщено на 8 септември. Пожарът избухна в гараж на местна транспортна фирма около 2.00 часа. Щетите са в размер на 100 000 лева. Трите автобуса обаче не са били застраховани. Превозните средства са били […]