На 15 септември Борисов напомни за увеличението от 15% на учителските заплати

Прочитания 31295
0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Продължаваме политиката за увеличаване на учителските заплати. И през новата година ръстът ще е над 15%.

С това припомняне на решението от миналия месец, премиерът Бойко Борисов поздравява за първия учебен ден на новата 2020/2021 учебна година. По думите на Борисов така ГЕРБ изпълнява поставените цели в началото на мандата за двойно увеличение на учителските заплатите за 4 години.

Убеден съм, че най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието и инвестициите в него! На добър час на всички, пише Борисов.

Той пожела на всички деца, техните родители и учители здраве, успех и спокойни дни.

В коментар за мерките за ограничаване на разпространението на премиерът уверява, че възникналите проблеми и теми ще бъдат решавани заедно, търсейки най-верните решения.

Борисов похвали начина, по който българската образователна система отговори на пандемията на коронавируса и се пренастрои на електронно обучение. Тя се справи по един достоен начин, пише премиерът.

Въвеждането на обучението от дистанция в електронна среда със сигурност не беше лесно, но най-важното е, че учебната година, изпитите и матурите приключиха успешно. Учители и ученици, директори и родители – всички участваха в процеса и доказаха, че когато работят заедно, успехът е гарантиран, пише той.

За нас здравето на децата и на техните близки остават най-важни и ние ще намерим начин децата да бъдат в своята естествена среда – на училище, заедно със своите учители и приятели, пише Борисов и призовава да се спазват препоръките на специалистите. Те са важни и не трябва да се пренебрегват.

Вирусът е още сред нас, случаите в света не намаляват, се казва в текста, публикуван на страницата на премиера Бойко Борисов в социалната мрежа.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

1058 лева е средният осигурителен доход за юли

1058,71 лева e средният осигурителен доход за страната за юли 2020 г., съобщават от Националния осигурителен институт. За периода от 1 август 2019 г. до 31 юли 2020 г. средномесечният осигурителен доход за страната е 1030,45 лв. Той служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през август 2020 г., съгласно Кодекса за […]