Красимир Янков очаква реваншизъм в БСП

Прочитания 8206
0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second
Снимка: БГНЕС

Очаквам реваншизъм след изявления на екипа на Корнелия Нинова, нея още не съм я чул. Преди месец алармирахме защо този избор е опорочен.

Това заяви пред БНТ депутатът от левицата Красимир Янков след като на вътрешнопартийни избори на БСП в събота бе преизбрана сегашният лидер на партията Корнелия Нинова.

Показаната активност за избора на лидер на БСП може да се тълкува различно. Голяма част от номинираните отказаха да участват в този избор. Ние с Валери Жаблянов призовахме да не участва в този избор. В кампанията за лидерския пост останаха да се борят председател (Корнелия Нинова) и заместник-председател (Кирил Добрев). Те си остават екип и в момента, заяви Янков.

Право на всеки, когато има избори, е да гласува или да не упражни правото си, каза той по повод високата избирателна активност на вътрешнопартийните избори и призива да се гласува „с кашон пред вратата“, по думите му.

53% са гласували за Нинова, което значи, че тя не успя да консолидира партията. Преди време говорихме, че партията е партия на идеите. По модела на Нинова бяха организирани срещи, на които тя да громи, каза Янков и цитира някои от нейните думи: „Тези, които са подкрепени от ГЕРБ… Аз не ви продадох„.

Кирил Добрев е заплаха за партията, каза Янков.

Ако Нинова бе толкова сигурна от подкрепата, щеше да приеме да не се оказва натиск за гласуване с кашони по вратите, да не се абдикира от Централната комисия. Чувал съм, че трябва да мълча и да приемам всичко, което каже, заяви депутатът от левицата.

Той даде пример – вчера Нинова казва, че Йончева не й дала сигнал, а Йончева пише в туитър, че Нинова не е приела сигнала. На кого да вярвам, запита Янков.

Не ви ли направи впечатление, че 2 месеца Нинова не спомена нищо за Борисов. Тя е удобна – не може да консолидира, не може да обединява. Тя е удобна на Борисов, категоричен е депутатът от БСП.

Според него Нинова не е визионер и той не вижда партньори в лицето на други партии. И досега всичко, което предложи БСП в парламента, не вижда партньори. Громят лично председателя на НС на БСП председателите на другите партии в парламента, обясни ситуацията в парламента Янков.

БСП ако ще идва на власт безпринципно, това е голям проблем. БСП, ако ще идва на власт, трябва да има доверие, категоричен е той.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Петьо Гюдюлев

author
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Синдикатите искат 1000 лв. глоба за родители, оставили децата си в училищния изолатор

Синдикатите предлагат 1000 лева глоба за родители, които не вземат детето си до час, след като е изолирано. По-важно е дали родителят ще откликне на повика на учителите, обясни Юлиян Петров от КТ „Подкрепа“. Много коментари поражда мярката за изолаторите, по думите му. Родителите, които не искат да спазват правилата, […]