86 души от дома за стари хора в Русе са излекувани от COVID-19

Прочитания 3137
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

86 души от дом „Възраждане“ в Русе са излекувани от COVID-19. Сред излекуваните е 79-годишен мъж, който е бил на лечение в отделението по инфекциозни болести на Университетска болница „Канев“. След изписването си от там в добро общо състояние той е бил оставен под домашна изолация, поради това че все още е бил с положителен PCR тест за коронавирус.

От излекуваните, 76 са обитатели, а останалите десет души са от персонала, работещ там.

От РЗИ припомнят, че общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение беше 96, като от тях 86 бяха обитатели, а останалите 10 души бяха от персонала. 8 от излекуваните обитатели са все още в Кризисен център „Каритас“, а 56 са върнати в социалното заведение. Други десет обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция.

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са регистрирани четири нови случая на коронавирус, съобщиха от Областна администрация – Русе.

Става дума за четирима мъже на 20, 24, 42 и 58 години. Всички те са от Русе, като единствено 58-годишният мъж е хоспитализиран в Университетска болница „Канев“. За момента той е в стабилно състояние.

Останалите трима души са без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация.

Общо диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 373, като активните случаи са 61. От тях 22-ма са на болнично лечение, а 39 са под домашна изолация.

От активните случаи 44% са мъжете, а жените са 56%, което като бройка е съответно 27 и 34.

Почти същото е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 214 са жените, а мъжете са 159, което в проценти е респективно 57% и 43 процента.

За изминалите 24 часа има и шестима излекуван пациенти, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 292- ма. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

86 души от дома за стари хора в Русе са излекувани от COVID-19

Учителите сами да преценят кога и колко дълго да носят маски. Това заяви Любомира Николаева – Гломб, ръководител на Отдел „Вирусология“ към Националния център по заразни и паразитни болести пред БНТ. Носейки маска човек оглушава, на децата ще им бъде трудно да разбират преподавания материал, ако учителят е с маска. […]