СЗО Европа за Covid-19: Ще става по-тежко, по-голяма смъртност през октомври и ноември

Прочитания 10309
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Световната здравна организация (СЗО) очаква Европа да регистрира увеличение на починалите от коронавирус през октомври и ноември. Това обяви шефът на СЗО Европа Ханс Клюге пред АФП.

Ще става по-тежко. През октомври, ноември ние ще видим по-голяма смъртност, предупреди Клюге.

От здравната организация очакват увеличението на заразените да доведе и до ръст на смъртните случаи.

По думите на Клюге настъпва момент, при който държавите не искат да чуват тези лоши новини. Той подчерта, че иска да изпрати „позитивно послание“, че пандемията „ще свърши, в един или друг момент“.

55-те страни членки на СЗО Европа провеждат онлайн среща днес и утре за обсъждане на отговора им срещу вируса. Те също ще съгласуват общата им петгодишна стратегия.

Клюге обаче предупреди тези, които вярват, че разработването на ваксина ще сложи край на пандемията.

Чувам това през цялото време: „ваксината ще сложи край на пандемията“. Разбира се, че не. Ние дори не знаем дали ваксината ще помогне на всички групи от населението. Имаме някои признаци, че ще помогне на една група и няма да помогне на друга. И след това, ако трябва да поръчваме различни ваксини, какъв логистичен кошмар, отбеляза той.

Според него краят на пандемията е моментът, когато хората ще се научат как да живеят с тази пандемия.

През последните седмици редица европейски държави отчетоха увеличение на заразените с коронавирус, макар че смъртността остава относително стабилна. Особено засегнати са Испания и Франция. Само в петък повече от 51 000 нови случая са отчетени в 55-те държави, което е повече от пика през април. Междувременно смъртните случаи остават на същото ниво от началото на юни, около 400-500 починали на ден.

Световната здравна организация регистрира рекорден брой нови случаи на заразяване с коронавирус в рамките на денонощие. На 13 септември са отчетени 307 930 нови носители на вируса SARS-CoV-2, което е с около 1000 души повече от предишния антирекорд.

Контакти и информация за автора:

Екип News24sofia.eu

Информационна агенция News24 България
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Кутев иска Нинова да отговори как ще промени живота на хората

Според него ГЕРБ е приключен политически проект