Проверяват детските кухни и училищните бюфети

Прочитания 1613
0 0
Read Time:50 Second
Снимка: БГНЕС

Инспектори на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) проверява кухненските блокове на детските заведения и училищата в страната, съобщиха от БАБХ.

Проверката е в детските кухни майки и училищни столови бюфети. Тя засяга и всички обекти, регистрирани по Закона за храните, които се намират в училищата.

Поводът за инспекциите на БАБХ във всички училища в страната е началото на новата учебна година. Целта е да се гарантира качеството и безопасността на храните, които децата и учениците консумират.

Проверява се произхода и правилното съхранение на храните, етикетите, сроковете на съхранение.

На стриктен контрол е подложено прилагането на Наредба № 8 за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани на децата, информират от БАБХ.

Освен за храните инспекторите ще видят и как се спазват противоепидемичните мерки от персонала, зает с приготвянето и предлагането на храни в обектите за хранене на територията на училищата.

Масовите проверки ще продължат до 30 септември 2020 година, включително. След тази дата обектите подлежат на официален контрол, който БАБХ извършва непрекъснато.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Бидони с вода спасяват училище в Омуртаг от водната криза

Въпреки 30-годишната водна криза в град Омуртаг основното училище „Даки Йорданов“ се готви да посрещне около 230 деца в условията на противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса. В града хората имат вода за два часа сутрин и вечер. По време на COVID кризата това затруднява учебните заведения да осигурят необходимата дезинфекция […]