Уволненият шеф на Медицински надзор не иска да се губи в дребни неща – доносите

Росен Иванов смята да търси правата си в съда

Прочитания 7199
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second
Снимка: БГНЕС

Уволненият шеф на Медицински надзор Росен Иванов не иска да се губим в дребни неща. Затова и отказа да коментира в студиото на БиТиВи тази сутрин инициалите, които сам написа в отворено писмо вчера – „П.Б., по-известна със цветистото прозвище „Мазератито“. В писмото си Иванов посочва това лице се готви да заеме неговия пост, а и като възможен източник на един анонимен сигнал или донос – повод да бъде уволнен.

Това не е същественото – същественото е как се отнасяме ние като общество към такива низости. Един такъв сигнал или донос не може да бъде причина за уволнение. Не говоря, не искам да говоря нищо.

По думите на Иванов едно такова говорене „саботира държавата“.

Преди два дни от ведомството съобщиха за уволнението му с мотива, че вътрешният одит е констатирал редица нарушения. Тази сутрин Иванов смекчи острия тон от вчерашното си писмо.

Росен Иванов посочи отново, че докладът от проверката на работата на агенция не му е бил връчен преди уволнението, което е станало по време на негов болничен. Ако му е бил връчен и можело да защити труда си, както и труда на своите служители и името на Агенцията.

Начинът, по който аз съм отстранен, накърнява достойнството, не само моето, но и на всички хора, които работят в Агенцията, заяви Иванов.

Той отхвърли повечето от забележките в доклада: няма забавяне в документооборота, а установените незаконосъобразности, Иванов определи като „абсурд“.

По думите му най-вероятно става дума за вътрешни правила за регулация на процеса на проверките в лечебните заведения, по които е имало разногласия, затова са оставени и за доуточняване.

Росен Иванов заяви и че актовете на агенцията подлежат на съдебен контрол и по това може да се оцени работата на агенцията. Отстраненият вече шеф призна и за грешки – закупуване на очила за шофьорите, както и заповед за служебно облекло. По думите му това са дребни нарушения на фона на извършеното от агенцията, а и тези нарушения са били поправени.

Росен Иванов смята да търси правата си по съдебен ред.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

ГЕРБ се опасяват от гражданска война, ако кабинетът подаде оставка

Президентът отказвал диалог