Полицията арестува водни пистолети на протеста (СНИМКИ/ВИДЕО)

Задържаните са 6, двама са обявени за издирване

Прочитания 17317
0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu

Шестима души са задържани на днешния протест, а двама са обявени за издирване, обяви Тони Тодоров, зам.-началник на Отдел „Охранителна полиция“ в СДВР по повод протестите, които бяха проведени днес сутринта.

От задържаните – трима са носили забранени предмети, а един е бил без документи за самоличност. Те са отведени в районните управления.

Полицията обяви, че по-рано днес в Градската градина и района са намерени много камъни, 10-литрова туба с цветна течност, 9 половин литрови шишета с течност, както и метални пръти.

Част от нещата, които намерихме, са доста обезпокояващи при евентуално използване на протеста. Намерихме много камъни, които бяха струпани на купчини. Има и предмети, които са останали от вечерта и са попаднали случайно тук, каза Тодоров.

Зам.-шефът на охранителна полиция Тони Тодоров СНИМКА: Николай Литов
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu Даниел Василев

Той каза, че все още нямат идея кой е оставил тези предмети.

Можем да предположим, че са оставени с някаква цел. Най-вероятно някои лоши хора искат нещо да се случи. В момента се преглеждат записите от камерите в района, каза още Тодоров.

С изградените пунктове се опитваме да преодолеем това. Постоянно работим и има резултат. Тук сме да опазим обществения ред, коментира Тодоров по повод ситуацията на 2-и септември, когато множество бомби и павета бяха хвърляни от агитки по органите на реда.

Някои от ораторите на протестиращите спекулират с това, което се извършва от служителите на МВР, но това не е коректно. Желанието на всички е да се провежда този протест по мирен път, каза още Тодоров.

Зам.-шефът на охранителна полиция Тони Тодоров СНИМКА: Николай Литов
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu Даниел Василев

От Нова телевизия предположиха, че водните пистолети могат да бъдат напълнени със спирт, запалителна течност или други опасни вещества.

Това вероятно е бил мотивът на полицията да не допуска подобни предмети на площада, написа Нова телевизия.

Междувременно инициаторите на антиправителствените протести от Отровното трио – адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков – качиха снимки от Първо районно управление, на които се виждат задържани водни пистолети.

Това не е шега: Задържане в 1 РУ – СДВР до 24ч.! „Тежко въоръжен“ мъж заловен на протеста. Оръжията са показани на снимките… Адв. Полина Велчева е при него в момента, написаха от „Отровното трио“.

Контакти и информация за автора:

Екип: Даниел Василев, Тодор Стефанов

editor
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Съдът пусна всички арестувани на предишния голям протест

Решението на съда е окончателно