БАБХ затвори две софийски заведения заради лоши условия

Прочитания 10803
0 0

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) затвори две софийски заведения заради лоши условия. При проверка на правена на 21 август служителите на агенцията констатирали нарушения в обекта на търговския площад на входа на София от АМ „Хемус“.

Установени са лоша текуща хигиена, липса на етикетировка и проследимост на суровините за приготвяне на готови ястия, приготвяне на заготовки в съседен обект, без регистрация по Закона за храните (ЗХ).

Незабавно е спряна дейността на двата обекта, управлявани от един и същи бизнес оператор. Насочени за унищожаване са над 200 кг храни.

Агенцията прилага най-тежката мярка – заличаване на регистрацията на обекта и съставяне на актове с максимални размери между 2 000 и 6 000 лева всеки.

Случаят ще бъде предаден на разследващите органи и Прокуратурата.

От БАБХ напомнят, че при нередности гражданите могат да сигнализират на сайта им или на горещия им телефон – 0700 122 99.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Дияна Георгиева

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Караянчева вече не вижда млади хора на протестите - ГЕРБ отговорили на исканията им

Предстоят преговори за събиране на подписи за внасяне на проекта за нова Конституция. Това заяви в Златоград председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, цитирана от БНР. Тя съобщи, че преговорите започват във вторник и ще се проведат в парламента с всички парламентарно представени групи, които са заявили желание да разговарят […]