Влизането в Гърция през нощта – само през „Кулата“

Прочитания 23
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

Гръцките власти обявиха днес, че въвеждат допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници, включително от България, през всички отворени ГКПП, с изключение на ГКПП „Кулата-Промахон“, съобщават от МВнР. 

По информация на българското посолство в Атина ограниченията ще засегнат ГКПП „Маказа-Нимфеа„, който е отворен за преминаване на български граждани с постоянно пребиваване в Гърция, както и за пътуващите по съществени причини.

Новата мярка ще се прилага от 23 часа на 7 август, като тя предвижда граничният пункт да бъде затворен за преминаване в интервала от 23 ч. до 7 ч.  Влизането на лица при абсолютно наложителни пътувания (служебни, здравни, и др.), се доказва със съответните документи.

Вчера министър-председателят на Гърция предупреди за възможни са нови блокади.

Преди 3 дни Гърция удължи изискването за отрицателен тест за коронавирус.

Контакти и информация за автора:

Екип News24sofia.eu

Информационна агенция News24 България
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Горят стотици декари гора в Хасковско

Голям пожар обхвана стотици декари гора в Хасковско. Пламъците са тръгнали от пътя между селата Криво поле и Елена, преминали са през ожъната нива и са стигнали близката гора, съобщи Нова телевизия. Шест екипа огнеборци и горски служители се борят с овладяването на огъня. Пожарът е низов и няма опасност за близките населени места. […]