От Орлов мост: Не бием баби, но властта да не ни изпраща провокатори

Протестиращите са категорични, че полицията ще разговаря с тях само в присъствието на медиите

Read Time:1 Minute, 50 Second
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu / Тодор Стефанов

Протестиращите призоваха ГЕРБ и коалиционните им партньори да не им изпращат повече провокатори, които да се „мъчат да ги разединяват“.

На брифинг от блокирания площад „Орлов мост“ демонстрантите определиха възрастната жена от сутринта „като провокатор“ и като средство да се получи скандал и да отделят протестиращите от основните им искания – оставка на Борисов, на цялото правителство и на главния прокурор Иван Гешев. Протестиращите са готови да останат на „Орлов мост“, докато няма оставки. Решени са да постигнат своята цел.

Протестиращите са категорични, че не бият баби. 

Петър Кърджилов няма повдигнато обвинение, но за сметка на това е задържан за 24 часа в Първо районно полицейско управление. Адвокат Александър Кашъмов официално е поел неговата защита и нямало подадена жалба срещу Кърджилов. Огромна част от гражданите били солидарни с протестиращите и им носели храна и вода, като никога не е имало агресия.

Протестиращите заявиха, че СДВР и полицията са просто един изпълнител, който трябва да охранява протеста и да изпълняват задълженията си.

Откровените неистини, които казват, че е затруднена комуникацията с протестиращите не отговарят на истината, а е провокация от началници, които са назначени от Борисов на тази служба, категорични са демонстрантите.

Полицаите ни подкрепят в по-голямата си част, тъй като и те се пържат на същия огън, на който се пържим и ние, до който огън ни докара Борисов и неговото управление, коментираха те и се определиха като „добри хора“.

Протестиращите са категорични, че полицията ще разговаря с тях само в присъствието на медиите.

Председателят на Движение България на гражданите (ДБГ) Димитър Делчев заяви, че протестите са по-издръжливи от Бойко Борисов. „Орлов мост“ и Министерски съвет са блокирани от господин Борисов и господин Гешев. Докато те не си подадат оставката, те ще останат такива, подчерта Делчев.

Протестиращите заявиха, че разполагат с информация, че някой със сила ще разтури протестния лагер.

1 0

About Post Author

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия.Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително. Тодор Стефанов е бивш главен редактор на Информационна агенция „Нюз 24“.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Близо 700 млн. лв. са дълговете на болниците у нас

Близо 700 млн. лв. са дълговете на болниците у нас, просрочените средства са над 160 млн. лв. Това каза здравният министър Костадин Ангелов, съобщи БГНЕС. На 529.67 млн. лв. възлизат дълговете на държавните болници, от които просрочени са 129.89 млн. лв. При общинските клиники задълженията са 149.9 млн., като просрочени […]