Близо 700 млн. лв. са дълговете на болниците у нас

Read Time:51 Second
Снимка/източник: БГНЕС

Близо 700 млн. лв. са дълговете на болниците у нас, просрочените средства са над 160 млн. лв. Това каза здравният министър Костадин Ангелов, съобщи БГНЕС.

На 529.67 млн. лв. възлизат дълговете на държавните болници, от които просрочени са 129.89 млн. лв. При общинските клиники задълженията са 149.9 млн., като просрочени са 32.32 млн. лв.

Пандемията покрай COVID-19 постави болниците пред сериозни предизвикателства. Необходимостта от създаване на изолация и лечението на пациентите с коронавирус възпрепятства лечението на редица хронични заболявания, заради това приходите през първото шестмесечие са се понижили с 16% в сравнение със същия период на 2019 г., обясни Ангелов.

В заключение той допълни, че държавата ще подпомогне работата на лечебните заведения с 19 млн. лв. за общинските болници, които ще се раздадат по методика за неблагоприятни условия, както и с над 7 млн. лв. за инфекциозните отделения на държавните. Дейността на всички клиники ще се подпомогне от 1 август и с увеличаването на цените на клиничните пътеки с 10%.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Депутатите се сбогуваха със сградата на Народното събрание

Парламентът излезе във ваканция до 2 септември. Денят е по-специален за депутатите, тъй като това е последното заседание в централната сграда на Народното събрание. Следващият път по план депутатите трябва да се съберат в бившия Партиен дом, точно в т.нар. Триъгълник на властта. Ремонтът на сградата тече от няколко години. Идеята е […]