Готови сме да закупим ваксина срещу COVID-19

Read Time:46 Second

България ще участва в споразумения за придобиване на ваксини срещу коронавируса. Това обяви на брифинг председателят на здравната комисия Даниела Дариткова.

Това не ни обвързва с финансиране, стана ясно от думите й. Споразумението гарантира достъп на гражданите до ваксината.

Здравният министър Костадин Ангелов посочи на свой ред, че гражданите трябва да са сигурни, че ще придобием най-качествената ваксина.

Ваксинирането няма да е задължително, поясни той.

Ваксинирането ще е доброволно. А качеството на ваксината ще се следи от ЕС. Не се задължаваме обаче да купим ваксината, ако нямаме желание. Все още няма разработена ваксина, обясни той. След средата на август може да има данни за произведена ваксина.

Два милиона души са рискови групи, стана ясно от думите на Ангелов. Първата група за възрастните хора, след това са хората с хронични заболявания, а третата група са лицата на първа линия. Минималното количество, което ще поръчаме е 2 милиона, но ще можем да закупим и повече.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Земеделците от Новачене с достъп до нивите си и след ремонта на пътя за Ботевград

Земеделците от Новачене ще имат достъп до нивите си след модернизацията на пътя Мездра – Ботевград. Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски по време на среща със заместник-кмета на Ботевград инж. Цветелин Цветков и Иван Димитров от земеделска кооперация „Новачене“. Проектът за лот 1 в […]