Силата на протестите била, че нямат политическа партия и лидер зад тях (ВИДЕО)

Read Time:1 Minute, 31 Second
Снимка/източник: БГНЕС

В началото на протестите управляващите не са очаквали този взрив на улицата и е трябвало да намерят най-правилната реакция, което е довело до поредица от грешки.

Това заяви психологът проф. Антоанета Христова пред Bulgaria ON AIR във връзка с развитието на антиправителствените протести.

Процесът върви трудно и виждаме, че хората на улицата са като на периоди. Имаме отливи и събиране, от управлението на процеса зависи движението на хората навън, допълни тя.

Политологът проф. Антоний Тодоров пък е на мнение, че протестът е разнороден и има собствена логика. Няма някой, който е способен да го командва и ръководи, смята той.

Голяма част от протестиращите граждани отиват там в лично качество и не очакват да има лидер, когото да последват. Опитите да се наложи някой се сблъскват със съпротива, добави политологът.

Според него силата на протеста е именно в това, че няма политическа партия и лидер зад него.

Огромен проблем е, че няма лидер, който да поеме пътя за представяне на политическа алтернатива на това управления, смята проф. Христова.

По думите ѝ протестите имат два възможни изхода.

Единият – да има ефективен диалог между тези, които нямат лидер, а искат промяна и тези, които са на власт. Вторият – подаване на оставка и преминаване към служебно правителство, което да бъде определено от Румен Радев. Ако такова нещо се случи, то тогава има няколко огромни проблема и те се редуцират в едно – липсата на доверие, посочи тя.

Тодоров добави, че нито ще има преврат, нито дълго служебно правителство, в което президентът ще вземе цялата власт.

Протестът е разнороден и това го прави силен. Той иска промяна. Много хора си представят по различен начин бъдещето. Това, което ще се случи, ще се случи на избори. Искат ново управление. То ще се случи с избори, било то предсрочни или редовни, категоричен бе той.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Гръмна газопровод България-Гърция край Кулата (ОБНОВЕНА)

Няма опасност за населението и аварията не е голяма