Теменужка Петкова: 56-те млн. евро са за вече спрените блокове на АЕЦ-а

Read Time:39 Second

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова опроверга на брифинг тезата, че се готви спиране на 5 и 6 блок на АЕЦ „Козлодуй“. Това е лъжа, манипулация и сериозна фалшива новина, свързана със стратегически обект на енергийната ни инфраструктура, заяви Петкова, затова и правителството се чувства длъжно да я опровергая.

Предвидените 56 млн. евро са по целева програма на ЕС за компенсация за вече спрени работещи блокове. В програмата за периода 2021 – 2027 г. България е заедно с Литва и Словакия. Става въпрос за блоковете от 1 до 4.

Теменужка Петкова специално подчерта, че именно в рамките на мандата на правителството на Бойко Борисов е получено удължаване с 30 години на работата на 5 и 6 блок на АЕЦ „Кодлодуй“, което представлява гарантиране на енергийната сигурност на страната за години и поколения напред.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Много лошо ми повлия бесилката на протеста, притеснена Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ходела пеш до Софийския университет снощи след блокадата на БНТ. Тя била ескортирана от полицаи, защото такъв бил редът. Не ми се е случило нищо, жива и здрава съм, подчерта лидерът на социалистите. По думите й ситуацията с председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова […]