Симпатизанти на ДПС плажуват масирано на Росенец

Прочитания 28
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

В района на парк “Росенец” от рано сутринта има масово струпване на симпатизанти на ДПС, показа репортаж на БНТ. Плажът е до имението, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Полицейски кордон разделя симпатизантите на ДПС от хората, които се стекоха на призива за масово плажуване там днес.

Масовото плажуване на политически симпатизанти е в отговор на опита на бившия правосъден министър Христо Иванов и негови привърженици, които се опитаха преди дни да плажуват там и да поставят българското знаме, но бяха грубо избутани от охранители на НСО, а българският трикольол бе съборен на земята от охранителите.

В отговор на тази акция в социалните мрежи бе организирано масово ходене на плаж Росенец за днес, но без политически пристрастия.

След като от НСО уклончиво заявиха, че парк Росенец не е техен обект, президентът Румен Радев в извънредно изявление каза, че там има охрана на НСО и призова да бъде свалена държавната охрана от НСО на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и на депутата Делян Пеевски.

По пътищата преди парка има много полицейски екипи, които проверяват коли и автобуси. Някои от тях се отклоняват. Има загражданеие с надпис: “Строителен обект”.

Бившият правосъден министър Христо Иванов и неговите сподвижници не са допуснати до парк “Росенец“. Те се отправиха на протест пред община Бургас. От МВР-Бургас твърдят, че са създали необходимата организация, за да избегнат конфликти.

На място е евродепутатът от ДПС Илхан Кючук, според когото имало морален ангажимент за почетния председател на ДПС и лидера на България Ахмед Доган. Партийните туристи са с шапки на ДПС, водени от Илхан Кючюк. По думите му има заиграване с етническия модел, който е уникален за България.

Припомняме, Илхан Кючук бе председател на младежкото ДПС от ноември 2012 г. Той стана евродепутат от 2014 г. и бе преизбран за представител на България в ЕП и на вота през 2019 г.

Дали да има охрана или не – не е политическо решение.

Инициативата, организирана в социалните мрежи, е за 11 ч. Идеята беше по суша и по море да се придвижват хората до засипания с чакъл плаж в парка. Вчера стана ясно, че има забрана за придвижване по море в акваторията около плажа и имението, наречено Летни Сараи. По-късно допълнителната защита на парка бе оттеглена.

Редовите симпатизантите на ДПС отказват коментар защо са се събрали в района. Един от тях каза, че са там, за да не се получи Катуница (преди изборите през 2011 г. в Катуница хората се бяха събрали да изразят негодуванието си от безчинства на местни ромски фамилии и мъж прегази с буса си 19-годишният Ангел Петров. Негов приятел и връстник, свидетел на убийството, не издържа и почина дни по-късно – б.р.).

В района снощи пристигнаха автобуси с млади мъже с благоевградска и кърджалийска регистрация. Част от тях са организирани от кмета на Гърмен Феим Иса.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Димитър Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Столичните социалисти си избират ръководство

При строги противоепидемични мерки столичните социалисти си избират ръководство. Всички делегати и гости минават през строг контрол – измерва им се температурата и се дезинфекцират. След възстановяването на вътрешно-партийната кампания се проведоха последните шест районни конференции. От тях председателят на БСП – София Калоян Паргов получи още 6 номинации за […]