Тръмп отваря училищата в САЩ през есента

Прочитания 39
0 0
Президентът на САЩ Доналд Тръмп, снимка/източник: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп във вторник призова федералните и щатските служители да отворят отново училищата тази есен, аргументирайки, че някои държат училищата затворени не заради рисковете от пандемията на коронавирус, а по политически причини.

Това заяви Тръмп по време на дискусия в Белия дом относно плановете на училището за есента.

Кръглата маса събра здравни и образователни лидери от цялата страна, които заявиха, че училищата и колежите са готови да открият тази есен и могат да го направят безопасно. Те твърдят, че рисковете от задържането на студенти у дома надвишават всички рискове, свързани с коронавируса, заявявайки, че студентите се нуждаят от достъп до програми за хранене и здравни и психични и поведенчески услуги.

“Искаме да отворим отново училищата”, каза Тръмп.

“Всички го искат. Майките го искат, татковците го искат, децата го искат. Време е да го направите. “

Но тази перспектива бе посрещната със скептицизъм от страна на някои отвъд Белия дом. Президентът на най-големия образователен съюз в страната заяви, че Тръмп е по-заинтересован от спечелването на точки за изборите през ноември, отколкото от опазването на студентите.

“Тръмп се оказа неспособен да разбере, че хората умират – че повече от 130 000 американци вече са умрели”, казва Лили Ескелсен Гарсия, президент на Националната асоциация за образование.

“Преподавателите не искат нищо повече от това да бъдат отново в класните стаи и в колежите в колежи с нашите студенти, но ние трябва да го направим по начин, който да пази учениците, преподавателите и общностите.”

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Двама самотни възрастни от Добрич са изведени от наводнените си домове

Силният дъжд наводни някои улици на Добрич и на София