С новината за АЕЦ „Белене“ властта потушавала скандалите със записите с Борисов

Read Time:1 Minute, 3 Second

С новината за АЕЦ „Белене“ властта потушавала скандалите със записите и снимките с Бойко Борисов. Тази позиция изрази пред медиите социалистът Таско Ерменков.

Самата новина за консорциума от френска, американска и руска компания, които искат да построят втората атомна централа, не е изненада за него. Още от началото на тази година беше ясно, че трите консорциума най-вероятно ще се обединят, коментира Ерменков. За него в добър вариант, че Россатом ще строи централата, американски ще са турбините, а че системите за управление ще са френски.

Използваме тази новина, за да отбегнем от някои други теми, които не са толкова приятни за анонсиране, заподозря червеният депутат.

Това, че трите консорциума се обединяват, не означава, че ние имаме 100% ядрена централа, каза още той. Не се знае при какви условия компаниите искат да строят.

Обединяването на трите компании за АЕЦ „Белене“, които ще строят централа, а ще си оставят тук отпадъците, не се нрави на ДПС. Това стана ясно пък от думите на Рамадан Аталай. Депутатът Рзаяви, че не гледа скандалите между първите мъже в държавата. Нищо не е ясно, сподели той пред медиите в парламента. Нека участниците да се изяснят, призова Аталай. Той ги призова да не си разменят дроновете, защото случващото се било жалко за страната.

/Снимка: БГНЕС

0 0

About Post Author

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия.Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително. Тодор Стефанов е бивш главен редактор на Информационна агенция „Нюз 24“.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ген. Димитър Владимиров: Изля се много помия върху НСО, има целенасочена пропаганда

В последните дни се изля много помия върху НСО. Това каза ген. Димитър Владимиров, бивш шеф на Националната служба за охрана (НСО) в ефира на БНР. Във връзка с промените в Закона за МВР той коментира, че те са неправилна стъпка. НСО има своя авторитет, както и международен, а това, че нещата […]