До септември Топлофикация-София ще възстанови надвзетите пари за парно

Прочитания 26
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Хората се чувстват излъгани от намалението, заяви председателят на енергийната комисия в парламента Валентин Николов. Затова от комисията решихме да разясним как точно се случва намалението и как върви връщането на надвзетите суми.

Най-големият потребител на природен газ е „Топлофикация- София“. Именно на нея са и най-много възстановени суми в сравнение с останалите топлофикационни дружества, стана ясно от отчета на КЕВР.

Енергийният министър Теменужка Петкова изтъкна, че предоговарянето на цените на газа е успех за потребителите и бизнеса. 195 милиона лева вече са възстановени от „Булгаргаз“, стана ясно от думите й. В ход е връщането и на останалите средства. В 30-дневен срок, след като парите стигнат до дружествата, те ще направят изчисление колко трябва да възстановят на потребителите.

От „Булгаргаз“ обясниха, че за пет дни са изчислили колко пари трябва да бъдат върнати на клиентите си. На 9 юни е започнало възстановяване на надвзетите суми. От столичното парно обясниха, че вече е създадена организация и се работи интензивно по изчисляване на сумите, които хората ще получат обратно. Част от потребителите ще знаят още през юли колко ще им бъде възстановена сумата.

Тези на прогнозен отчет ще имат информацията в средата на юли. Могат да обжалват през август и след това ще е ясно колко ще им се възстанови. До края на септември възстановяването на парите да е приключило, са намеренията на „Топлофикация- София“.

/Снимка: БГНЕС

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия.Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително. Тодор Стефанов е бивш главен редактор на Информационна агенция „Нюз 24“.
editor
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Образът на ЕС за българите - стабилен, но и застрашен

Образът на ЕС в очите на българите е стабилен, но и застрашен. Това показва проучване на „Галъп интернешънъл“, проведено между 27 май и 2 юни сред 1000 пълнолетни българи. Повечето от запитаните не са достатъчно информирани за мерките, които ЕС предприема за справяне с кризата, породена от коронавируса. Най-ниска информираност се […]