Увеличават капитала на Фонда на фондовете с 375 000 лв.

Прочитания 22
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second
Снимка; БГНЕС

Правителството одобри промени по бюджета на Министерството на финансите за 2020 г., с които да се осигури възможността за увеличаване капитала на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД, т.нар. Фонд на фондовете, с парична вноска в размер на 375 000 лв.

Увеличаването на капитала на търговското дружество ще се извърши чрез издаване на нови поименни акции с номинална стойност 1 лев всяка.

Целта е да се обезпечи дейността на Фонда на фондовете през 2020 г. като „Звено за координация“ (понастоящем управление „Проектна информация и финансиране“), съгласно Меморандума за разбирателство между България и Европейската инвестиционна банка, подписан на 13 декември 2016 г. в Люксембург.

Звеното ще продължи да извършва дейностите по координация и предоставяне на информация на заинтересованите страни за по-бързото и успешно реализиране на инвестиционни проекти, включително възможността за комбиниране на финансирането от Европейските структурни и инвестиционни фондове 2014-2020 г. и Европейския фонд за стратегически инвестиции, т.нар. „План Юнкер“.

Основни приоритети на Звеното за координация са отговорите на конкретни запитвания, помощта за достигането на проектните предложения до инвеститори и цялостното им включване в инвестиционен цикъл, както и активната дейност с представители на публичния и частния сектор за укрепването на капацитета за работа с небезвъзмездна финансова помощ (финансови инструменти, включително комбинирано финансиране).

Звеното съдейства за програмирането на периода 2021 – 2027 г., както и за изграждането на административния капацитет в публичния сектор по отношение на финансовите инструменти и комбинираното финансиране.

Контакти и информация за автора:

Екип News24sofia.eu

Информационна агенция News24 България
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

СО строи с частни инвеститори паркинги в кварталите на София

Предложението на Борис Бонев от гражданската организация "Спаси София" е паркингите да се изграждат само с публични средства