Нинова притеснена от мръсните въздух и вода, ГЕРБ я пратиха на морето

Прочитания 33
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second
Корнелия Нинова, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Признанието за хаос във водния сектор не топлят никого. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от трибуната на парламента.

Къде са осигурените средства, къде са инвестициите в реновиране на водопроводната и канализационна инфраструктура на градове и села, попита тя управляващите. По нейни данни ресурсите, с които държавата разполага за инвестиции във ВиК сектора ще стигнат за 40-50% от населението.

Нинова коментира водата с урана в Хасково. Хиляди кубически метри фекални води и 5 млн. евро изтекоха във Варненското езеро, недоволна е Нинова.

Колко язовири бяха ремонтирани и къде отидоха парите, попита още тя. По думите й България е първа в ЕС по замърсяване на въздуха с фини прахови частици, а в същото време 15 хиляди българи умират годишно според СЗО от замърсения въздух в България.

Правителствата на Борисов превърнаха България в сметището на Европа, изтъкна соцлидерът. Ние не искаме много, искаме чиста вода, чист въздух и чиста храна, настоя Нинова.

Не е добре да бъдем непрестанно кахърни. Това отговори Тома Биков от ГЕРБ на Корнелия Нинова и подчерта, че преди 30 години страна е била по-мръсна.

Страната в последните десет години напреднала в сферата на екологията. В продължение на 20 години преди това системата на водите беше разграждана, смята той. Повече от 10 милиарда лева, за да бъде обновена системата на ВиК.

Задаването на въпроси е по-малкия ангажимент, според него и изтъкна, че  ангажимент на ГЕРБ е да дават отговори. 

Биков изпрати Нинова на Черно море да видите пречиствателните станции. Преди 30 години всичко това беше в пълен разпад и пълен погром, обяви депутатът. 

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия.Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително. Тодор Стефанов е бивш главен редактор на Информационна агенция „Нюз 24“.
editor
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Окончателно отстраниха от длъжност бившия шеф на БАБХ-Бургас

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди отстраняването на бившия шеф на БАБХ-Бургас, съобщава БНР. Апелативните съдии оставиха без уважение молбата на д-р Георги Митев за отмяна на решението на предходната инстанция „отстраняване от длъжност“. Припомняме, през август 2019 г. на бившия началник на БАБХ-Бургас беше повдигнато обвинение за участие в организирана […]