Радан Кънев: Икономическата криза е в началото си

Прочитания 52
0 0

Икономическата криза от коронавируса е съвсем в своето начало. Това заяви в сутрешния блок на БиТиВи евродепутатът Радан Кънев. Категорично можем да въздействаме на Европа и можем да постигнем много. Радан Кънев се похвали, че от над 400 предложения, които е направил, повече от 300 са включени в общите текстове.

Много е важно да знаем как трябва да се подходи в Европейския парламент, изтъкна Кънев. С рогата напред в Европа не се прави политика, а тези, които използват такава политика, биват изолирани в кьошето на политическия дебат. Към момента и пандемията, и кризата водят до по-силен Европейски съюз, уверен е евродепутатът.

Абсолютно необходимо е да има голям спасителен пакет и консолидиране около спасителен дълг за излизане от кризата с коронавируса. Със сигурност Европа става по-силна, но важното е силата да бъде изполвана за добро – да помогне, а не парите да се загубят по пътя, настоя Радан Кънев.

Според него най-важният въпрос е кой какво ще получи. „Няма да получим Х пари, а нашата власт свикна на лесни пари. Въпросът е обаче за успешни, правилно насочени европейски проекти, проекти на бизнеса на и за местната власт спрямо това колко са сериозни и то в три основни направления – модернизация на икономиката, дигитализация и съкращаване на веригите на доставки, обясни евродепутатът.

По думите му правителството бойкотира Зелената сделка. Проблемът е има ли България национален възстановителен план за дигитализация, за електронно правителство и за позеленяване, запита Кънев.

На agencynews24@gmail.com, Информационна агенция News24sofia.eu очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света

Контакти и информация за автора:

Екип News24sofia.eu

Информационна агенция News24 България
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Калин Георгиев: В МВР има "памперси" - за да не миришат, трябва да се сменят

Има длъжности в МВР като памперси – трябва да се сменят периодично, защото иначе дават миризма. Това заяви пред Нова телевизия бившият главен секретар на МВР и експерт по национална сигурност Калин Георгиев. Думите му бяха по повод служителите на реда, взимащи подкупи и демонстриращи луксозен начин на живот. По […]