Калин Георгиев: В МВР има „памперси“ – за да не миришат, трябва да се сменят

Прочитания 52
0 0

Има длъжности в МВР като памперси – трябва да се сменят периодично, защото иначе дават миризма. Това заяви пред Нова телевизия бившият главен секретар на МВР и експерт по национална сигурност Калин Георгиев.

Думите му бяха по повод служителите на реда, взимащи подкупи и демонстриращи луксозен начин на живот. По негови думи тези служители на МВР всъщност са малък процент, но хвърлят голямо петно върху всички останали честни хора, които работят в системата.

Георгиев обясни, че полицията винаги е имала проблеми с ниския и среден управленски състав. „Началниците, които пряко трябва да си контролират хората, се страхуват да го правят, защото непрекъснато са с тях. Трябва да се ескалира равнището до главен секретар или министъра, за да тръгнат нещата. Има едно примиренчество на този тип управленски състав“, обясни той.

Относно полковника от НСО, обвинен в управление на група за поръчкови убийства и организиране на убийството на Станка Марангозова, Георгиев заяви, че прокуратурата и полицията са се справили прекрасно с разплитането на случая.

„Това е поредният абсурд. Най-трудно им е на комиците в момента, защото не могат да ни разсмеят през абсурда, защото животът ни е абсурден“. Така той коментира факта, че именно човек от НСО е замесен в схемата.

Запитан защо е допуснато бизнесменът Иво Масларов, който е спряган за поръчител на убийството на Марангозова, да напусне страната, Георгиев обясни, че няма как един човек да бъде задържан, ако няма достатъчно събрани данни за извършено престъпление. Ако е имало възможност поръчителят да бъде задържан към момента, той е щял да бъде, убеден е Георгиев.

По отношение на битовата престъпност и акциите срещу нея бившият секретар на МВР заяви, че тя е социокултурен феномен за България, в който последното решение е на полицията и прокуратурата. По негови думи преди прокуратурата и полицията много институции не са си свършили работата – социални, образователни, религиозни.

„Тези хора не знаят кое е добро и кое е лошо. Този феномен трябва да бъде преодоляван с много други фактори. Ако човек има стопери в съзнанието си, обяснено му е, че не бива да се краде, убива – става въпрос за формиране на култура“, обясни Георгиев. Чалга поколението вече има деца, следващите ще са по-страшни, по-необразовани, без спирачки, предупреди той.

Според него реактивният подход на прокуратурата към проблема е добър, но преди полицията трябва да се намесят много други инстанции.

На agencynews24@gmail.com, Информационна агенция News24sofia.eu очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света

Контакти и информация за автора:

Екип News24sofia.eu

Информационна агенция News24 България
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Осем жени са убити от партньорите си от началото на извънредното положение

Осем жени са били убити от партньора си от началото на извънредното положение в България, съобщиха от Българския фонд за жените. Сериозно увеличение на сигналите за домашно насилие отчитат организациите, които управляват горещите линии за пострадали от насилие. Сегашните случаите, за които се търси помощ, са много по-тежки отпреди. Само […]