Реклама

https://www.gerb.bg/bg

20% от фирмите у нас нямат опит с онлайн събития

65% от предприемачите са подготвени за участие в онлайн събития. Това показва проучване на Българската търговско-промишлена палата относно интереса на фирмите в онлайн бизнес срещи и изложения.

Около 20% от фирмите обаче нямат опит за участие в онлайн събития. Съответно е необходимо да се предвидят действия за подготовката им. Повече от половината запитани компании – 56%, нямат собствен интернет сайт, а само 5% са въвели информация за продуктите си в онлайн платформата BG Barcode.

Фирмите, участвали в проучването, проявяват интерес за участие най-вече в двустранни бизнес срещи /88%/, електронни изложби /58%/, както и в онлайн информационни събития и конференции. Освен това компаниите проявяват интерес към участие в интерактивни платформи за фирми и продукти, като BG Barcode.

Почти 65% от запитаните предприемачи заявяват, че се чувстват подготвени да участват в онлайн събития и нямат нужда от допълнително съдействие в тази насока. 22% от тях споделят, че имат нужда от консултация по конкретен въпрос, свързан с външнотърговската им дейност. От 360 градуса заснемане имат нужда 11%, а съдействие за изработване на уеб сайт – 7%.

От БТПП посочват, че интересите към различни региони и пазари са разпределени равномерно – 36% от фирмите са насочени към Индия, 35% – към Китай, а около 30% – към страните от Централна и Западна Европа, включително съседните на България държави. Контактите с по-далечни партньори от Северна и Южна Америка също са желани, но в по-малка степен.

Относно секторите, към които българските фирми, готови да участват в онлайн събития, проявяват интерес се очертават следните области: хранително-вкусова промишленост, машиностроене, химическа промишленост, търговия на дребно, ИКТ, текстилна промишленост, транспорт и логистика и др.

Половината от участниците в допитването имат готово електронно представяне на дейността и продуктите, както и оферти за потенциални клиенти.

63% от компаниите имат опит с износ, а 96% от фирмите имат нужда от допълнителни насоки в областите маркетинг, реклама и намиране на нови пазари.

По данни на Асоциацията на търговските банки към края на март се отчита ръст на кредите за нефинансовите предприятия с 10,5% на годишна база, при ръст от 14,3% в края на декември 2019г., като те достигат 25,8 млрд. лв. Това означава, че има ръст във фирменото финансиране, но интересът към получаването на средства и банките трябва да имат готовност да го посрещнат.

За подпомогне интернационализацията на малките и средни предприятия, БТПП разработва програма за провеждането на серия от онлайн двустранни срещи с предприемачи от цял свят, както и онлайн изложения.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Тръмп пита защо Европа не дава повече помощ на Украйна

Бившият президент Тръмп се запита защо европейските нации не предоставят...

САЩ и Великобритания удрят Иран с нови санкции

Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава "Ройтерс". Те...

Летище „София“ отмени полети заради атаката на Иран

Израел затвори за полети въздушното си пространство

Енергийният регулатор на ЕС : Европа все още се нуждае от руски втечнен газ

Енергийният регулатор на ЕС предупреди, че блокът все още...

Прокуратурата иска постоянен арест за мъжа, осквернил гроба на патриарха

Софийската районна прокуратура ще поиска постоянен арест за 37-годишния...

Само 9% от младите американци вярват, че САЩ „се движат в правилната посока“

Ново проучване в четвъртък установи, че само девет процента...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img