20 г. от 9/11: Джордж Буш притеснен за бъдещето на САЩ заради разединението им

Прочитания 4295
0 0
Снимка: EPA/News24sofia.eu

Джордж Буш, който беше президент по време на терористичните атаки на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк, коментира на служба, отбелязваща 20 години от атаките, че разединението днес го карало да е „притеснен“ за бъдещето на САЩ, информира „Франс прес“.

В седмиците и месеците след атентатите от 11 септември 2001 бях горд да ръководя невероятен, издръжлив, обединен народ„, отбеляза Буш в Шанксвил, щата Пенсилвания, където се разби четвъртият отвлечен самолет.

Що се отнася до единството на Америка, тези дни изглеждат далечни от нашите собствени„, продължи той.

Толкова голяма част от нашата политика се превърна в голо обръщане към гнева, страха и негодуванието. Това ни оставя притеснени за нашата страна и нашето бъдеще заедно„, подчерта бившият американски държавен глава. 

Четиридесет души, плюс четирима похитители, загинаха, след като полет 93 на United Airlines, самолет Boeing 757, пътуващ от Нюарк до Сан Франциско, се разби в Шанксвил.

Пътници се сбиха с похитителите, попречвайки им да закарат самолета до предвидената им цел, за която се смята, че е била сградата на Конгреса във Вашингтон.

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис също спомена за поляризацията на Америка в речта си в Шанксвил, в която тя възхвали как „за броени минути, при най-тежките обстоятелства“ пътниците на полет 93 се сдружиха „и отговориха като един„, за да се опитат да отвоюват самолета.

След днес, моята надежда и молитва… е да почитаме тяхното единство, като укрепваме общите ни връзки„, отбеляза тя.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Байдън, 11 септември: В битката за душата на Америка единството е най-голямата ни сила

Президентът на САЩ Джо Байдън призова американците към единство в деня на 20-ата годишнина от атентатите на 11 септември, жертви на които станаха 2997 души, съобщи VoA. Във видеопослание той отдаде почит на загиналите и благодари на всички, които рискуваха живота си, за да спасят други хора. „В дните след […]