Реклама

https://www.gerb.bg/bg

2 кг дрога скрити от Георги Семерджиев в склад за фалшиви дрехи (СНИМКИ)

Според източници близки до разследването на тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади момичета, МВР прикрива депо за наркотици в столичния квартал “Манастирски ливади”. Стоката се намирала в таен склад за менте облекла, собственост на застаряващата бизнес дама от Благоевград Росица Христова.

Същата въртяла бизнеса с парцалки – менте повече от 20 год., съвсем необезпокоявана.

За този “лукс” заплащала месечна такса в размер на 2000 лв. на служители на 04 РПУ на СДВР, твърдят пред ПИК разследващите. Същата дама била в близки отношения с двойния убиец Георги Семерджиев и неговата дясна ръка Димитър Генев. Именно Семерджиев уредил с полицейски чадър мошеничката.

Познаството им датирало от дълги години, още когато Семерджиев бил футболист. Изрусената ромка зареждала татуирания изрод с дрехи менте, произведени в Турция. Най-любими на татуирания убиец били парцалките с логото на “Баленсиага”, не пестил пари и за ментета на Гучи и Прада. След като извършил огромна измама и обрал столичен автотърговец, Семерджиев прескочил до Италия, от където започнал да пазарува луксозни маркови артикули.

От склада за ментета пазарували и почти цялото 04 РПУ, разбира се без пари. Клиенти на менте склада били известни чалгаджийки, които разчитали, че върху техните тунинговани тела, ментетата биха останали неразпознаваеми. Пазарували и столични и провинциални бръмчалки и почти цялата гама на крими контингента. Сред тях Нора Недкова, Джулиана Гани, Дениз Хайрула, както и проститутките от бардака на Семерджиев.

По времето на Цветан Цветанов бизнесът на Росица Христова бил ударен от икономическа полиция. Преди около 10 год. ченгетата конфискували стока от мургавата дама за над 60 000лв.

За известно време бизнесът секнал, докато Христова не намерила необходимите връзки за подсигуряване на чадър от МВР. В последните години фалшивите парцали се продавали в гараж в кв. Манастирски ливади, на ул. Боянски Водопад 101. На адреса по нищо не личало, че има магазин или склад. Обикновенно там била спусната бяла метална щора. Отваряло се само след предварителна уговорка или на познати клиенти.

Точно това се харесало на дилъра на дрога Георги Семерджиев. Росица Христова била навита да държи дрогата без пари, единствено срещу чадъра, осигуряван от Семерджиев, срещу скромните 2000 лв.

Христова продавала ментетата на високи цени, а Серджиев държал големи количества кокаин и амфетамин със закрилата на 4 РПУ, твърдят полицаите. При акции от други служби, обичайно се искало съдействие от съответното районно управление и по този начин криминалният тандем бил предупреждаван от ниските нива в МВР. Преди фаталната катастрофа на бул. Черни Връх, Семерджиев занесъл две торбички пълни с амфетамин и кока, предназначени за продажба. Веднага след катастрофата на място в магазина за ментета бил изпратен Димитър Генев. Неговата задача била да прибере наркотиците на сигурно място. Същият ежедневно преди това изкарвал за продажба малки количества от опиатите. Според източници близки до разследването, голямото количество дрога било скрито в къща близо до Ихтиман.

От незаконните си занимания, Росица Христова печелила между 20-30 хил. месец. Наскоро закупила и луксозен джип Мерцедес GLC с част от парите изкарани на черно.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Росен Желязков спира микрофона на депутатите (ДОКУМЕНТ)

Пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и...

Отмъкнаха 35 палета шампоани от камиона на заспал румънски тираджия в Хаинбоаз

Районното управление във Велико Търново разследва кражба на повече...

Колко близо е Иран до ядрените оръжия?

Тъй като ядрената сделка от 2015 г. между Иран...

САЩ и Великобритания удрят Иран с нови санкции

Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава "Ройтерс". Те...

С нови 80 автомобила обновяват изцяло автопарка на ДАИ

Автопаркът на ИА "Автомобилна администрация" е изцяло обновен с...

2 май ще бъде неучебен ден и във Варна и Бургас

Кметът на Варна обяви 2 май за неучебен ден...

Дипломати очакват достойна реакция на Радев за исканата смяна на външния министър

Българското дипломатическо дружество е обезпокоено от партийно-политическия подход към...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Спешната линия 911 е прекъснала в няколко щата

В няколко щата на САЩ имаше прекъсване на телефона...

Ислямистки бунтовници убиха поне 10 души в Конго

Най-малко 10 души са убити при нападение в източната...

Иран се чуди как да отговори на Израел, без да въвлича САЩ в конфликта (ОБНОВЕНА)

Иран сигнализира на Вашингтон, че ще отговори на атаката...

Вдигат с 30% заплатите на военните от догодина

Всички парламентарни групи внасят проект на закон за въоръжените...

Испанската полиция разби международна група за измами с медицински канабис

Испанската полиция съобщи в събота, че е ръководила международна...

Пожар в двора на пловдивската болница „Св. Георги“

Горене на отпадъци предизвика пожар в двора на Университетската болница...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img