2 кг дрога скрити от Георги Семерджиев в склад за фалшиви дрехи (СНИМКИ)

News24sofia.eu
Views 11266
0 0

Според източници близки до разследването на тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади момичета, МВР прикрива депо за наркотици в столичния квартал “Манастирски ливади”. Стоката се намирала в таен склад за менте облекла, собственост на застаряващата бизнес дама от Благоевград Росица Христова.

Същата въртяла бизнеса с парцалки – менте повече от 20 год., съвсем необезпокоявана.

За този “лукс” заплащала месечна такса в размер на 2000 лв. на служители на 04 РПУ на СДВР, твърдят пред ПИК разследващите. Същата дама била в близки отношения с двойния убиец Георги Семерджиев и неговата дясна ръка Димитър Генев. Именно Семерджиев уредил с полицейски чадър мошеничката.

Познаството им датирало от дълги години, още когато Семерджиев бил футболист. Изрусената ромка зареждала татуирания изрод с дрехи менте, произведени в Турция. Най-любими на татуирания убиец били парцалките с логото на “Баленсиага”, не пестил пари и за ментета на Гучи и Прада. След като извършил огромна измама и обрал столичен автотърговец, Семерджиев прескочил до Италия, от където започнал да пазарува луксозни маркови артикули.

От склада за ментета пазарували и почти цялото 04 РПУ, разбира се без пари. Клиенти на менте склада били известни чалгаджийки, които разчитали, че върху техните тунинговани тела, ментетата биха останали неразпознаваеми. Пазарували и столични и провинциални бръмчалки и почти цялата гама на крими контингента. Сред тях Нора Недкова, Джулиана Гани, Дениз Хайрула, както и проститутките от бардака на Семерджиев.

По времето на Цветан Цветанов бизнесът на Росица Христова бил ударен от икономическа полиция. Преди около 10 год. ченгетата конфискували стока от мургавата дама за над 60 000лв.

За известно време бизнесът секнал, докато Христова не намерила необходимите връзки за подсигуряване на чадър от МВР. В последните години фалшивите парцали се продавали в гараж в кв. Манастирски ливади, на ул. Боянски Водопад 101. На адреса по нищо не личало, че има магазин или склад. Обикновенно там била спусната бяла метална щора. Отваряло се само след предварителна уговорка или на познати клиенти.

Точно това се харесало на дилъра на дрога Георги Семерджиев. Росица Христова била навита да държи дрогата без пари, единствено срещу чадъра, осигуряван от Семерджиев, срещу скромните 2000 лв.

Христова продавала ментетата на високи цени, а Серджиев държал големи количества кокаин и амфетамин със закрилата на 4 РПУ, твърдят полицаите. При акции от други служби, обичайно се искало съдействие от съответното районно управление и по този начин криминалният тандем бил предупреждаван от ниските нива в МВР. Преди фаталната катастрофа на бул. Черни Връх, Семерджиев занесъл две торбички пълни с амфетамин и кока, предназначени за продажба. Веднага след катастрофата на място в магазина за ментета бил изпратен Димитър Генев. Неговата задача била да прибере наркотиците на сигурно място. Същият ежедневно преди това изкарвал за продажба малки количества от опиатите. Според източници близки до разследването, голямото количество дрога било скрито в къща близо до Ихтиман.

От незаконните си занимания, Росица Христова печелила между 20-30 хил. месец. Наскоро закупила и луксозен джип Мерцедес GLC с част от парите изкарани на черно.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Световният ни шампион Карлос Насар е хванат пиян и дрогиран, той отрича пред NEWS24 информацията

Родният щангист твърди, че информацията не е вярна