Реклама

https://www.gerb.bg/bg

2,5 млрд. незаконни строежи, Петков откри 6 м. водосточна тръба за 1 млн. лв.

Снимка: архив БГНЕС

Междуведомствената комисия между Министерството на финансите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството е готова с проверката на договорите за пътно строителство, като са били установени огромни нарушения и загуба на държавата в размер на 2,5 милиарда лева.

Това обяви след заседанието на Министерски съвет в сряда премиерът Кирил Петков. И съзря, че днешните скандали в парламента по темата с българското вето за Република Северна Македония са отклоняване на вниманието.

Припомняме, че на днешното правителствено заседание бе гласувано по същество предложението решения по казуса РСМ да отиват директно в Народното събрание.

През цялото време темата за РСМ бе използвана за отвличане на общественото внимание. Защо точно днес точно бе изслушването (на външния министър Теодора Генчовска в НС) – да се напълнят новините по тази тема и да се избегнат дискусиите по една много по-важна тема на деня, която ще бъде докладвана от министъра на финансите. И това е, че междуведомствената комисия между МФ и МРРБ открива 2,5 милиарда незаконни строежа, като тези пари трябваше да бъдат платени от исканата актуализация на бюджета от МРРБ. Това е новината на деня„, каза министър-председателят.

И даде примери за подобни нарушения – 6 метра водосточна тръба струвала 1 милион лева, а 3 стълба стрували на данъкоплатците 2 милиона лева.

Това, което ние направихме с това, че останалите 550 милиона трябва да минат през Народното събрание, показва, че сме били прави през цялото време. Сега, когато комисията завърши своята работа, се видя, че голямата част от тези строежи са незаконни. Ето защо днешния ден бе избран да се говори за Република Северна Македония„, добави Петков.

Съзря и конспирация в това, че именно вчера ГЕРБ избрали да обявят, че внасят вот на недоверие срещу правителството. Това, смята премиерът, било свързано с новината, че германски гранични служители ще помагат на България за охраната на ГКПП „Капитан Андреево“.

Това е безпрецедентно, защото ще има и външен контрол. В деня, в който това бе оповестено, ни се поиска вот на недоверие„.

Борбата срещу мафията продължава. Не се хващайте на капаните, с които те се опитват да отвлекат вашето обществено внимание. Оттук нататък следете кой какви пари иска да използва за незаконни строежи и по какъв начин„, призова българските граждани Кирил Петков.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Калин Стоянов още се надява на Шенген по суша до края на 2024 г.

Засилват външните граници със служители на Фронтекс

Русия вижда и с просто око неблагоприятната позиция на Украйна на фронта

Никоя нова американска военна помощ за Украйна няма да...

Иран заплаши да преразгледа ядрената си доктрина

Иран може да преразгледа своята "ядрена доктрина" на фона...

Димитър Радев: Влизане в Eврозоната по-късно през 2025 г. e по-вероятен сценарий

Присъединяването на България към Еврозоната по-късно през 2025 г....

Андреа: Пием лекарства заради детски травми

Певицата Андреа зададе в социалните мрежи въпроса: „Какво се...

Транспортното министерство договаря пряко купуването на 35 влака по ПВУ

Защото подадените оферти не отговарят на изискванията

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Корнелия Нинова: На 1 май БСП стартира разговори за широко ляво обединение (ВИДЕО)

БСП започва усилени разговори за широко ляво обединение, като...

И Austrian Airlines преустанови полетите си до Техеран

Причината е напрежението в Близкия изток

The Economist: Увелчават се шансовете руските активи да „плащат“ за война в Украйна

След като Русия унищожи Триполската електроцентрала на 11 април, Украйна...

Ексклузивно в News24sofia.eu! Петя Банкова се сдоби с второ обвинение – за принуда

На Петя Банкова й е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група заедно с баща и син Марин и Стефан Димитрови

Полският президент се срещна частно с Тръмп в САЩ

Полският президент Анджей Дуда каза, че се е срещнал...

Обрат: Държавата няма да поема дълговете на „Топлофикация София“

Държавата няма да придобива вземания на "Булгаргаз" и БЕХ...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img