Реклама

https://www.gerb.bg/bg

18 работни групи чертаят бъдещата коалиция (ОБНОВЕНА)

Снимка: Корнелия Нинова/Фейсбук

От 23 ноември ще започнат срещите на експертните групи за изработване на програма за бъдещото управление. Самите групи ще бъдат 18 на брой и в тях ще участват по трима души от всяка страна.

Това се разбира от прессъобщение на пресцентъра на БСП, с което се съобщава за нова среща между съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и лидера на БСП Корнелия Нинова. В него се посочва и че Корнелия Нинова ще продължи срещите си с Кирил Петков за преговори за кабинет.

Самите работни рупи по сфери са: Енергетика, Икономика, Транспорт, Правосъдие, Здравеопазване, Образование, Електронно правителство, Земеделие, Вътрешна сигурност, Екология, Регионално развитие, Култура, Труд и Социални грижи, Туризъм, Национална сигурност, Спорт, Финанси, Международни отношения.

Вярвам, че ще положим усилия да има редовно правителство и работещ парламент„, написа и във фейсбук страницата си Корнелия Нинова.

Припомняме, че още преди излизането на официалните резултати от преброяването на гласовете от парламентарните избори, победителите в тях – от „Продължаваме промяната“ направиха поредица от срещи с евентуалните си партньори в управлението – „Има такъв народ“, БСП и „Демократична България“. Бе обявено, че срещите са предварителни, че ще бъдат сформирани такива работни групи, а окончателния преговорен процес дори ще бъде напълно публичен – ще се излъчва онлайн.

Реално Кирил Петков и Асен Василев ще преговарят с ръководства в оставка – такива подадоха както съпредседателите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов, такава обяви и Корнелия Нинова. Има увереност обаче, че произведеното от преговорите ще бъде утвърдено и от евентуалните нови ръководства на съответните партии, които се очакват да се конституират едва в началото на следващата година.

От страна на „Продължаваме промяната“ бе заявено намерение коалицията да се опре на подробно и със срокове споразумение по подобие на това в Германия.

Другият въпрос е с какво време разполагат партиите в новия 47-ми парламент за преговори. Президентът Румен Радев, който е кандидат и за втори мандат, заяви вече, че ще свика за конституиране Народното събрание възможно най-бързо, тъй като предстои изработване на Бюджет 2022. Това означава, че първото заседание на НС може да се състои още другата седмица, след като се очаква в неделя ЦИК да обяви точния списък от нови депутати. Вчера вечерта комисията утвърди разпределението на мандатите.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

Русия унищожила 5 бази на бойци в Сирия

Руските въздушно-космически сили са унищожили пет бази на бойци...

Иран предупреди Съвета за сигурност за последствия при военен отговор на Израел

Израел "трябва да бъде принуден да спре всеки по-нататъшен...

Водата в руската Курганска област достига опасни нива

Нивото на водата в река Тобол в руския Курган се...

Поляк е арестуван за заговор за убийството на Зеленски

Полски гражданин е бил арестуван по обвинения, че е...

Унгария разследва съперник на Орбан за чуждо влияние

Унгарският опозиционен политик, известен като критик за управляващите, Петер...

Република Сръбска отрича геноцида в Сребреница

Парламентът на автономната Република Сръбска прие доклад, в който...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Дядо блъсна с кола внука си в Разградско след спор за стари тухли

79-годишен жител на село Брестовене в община Завет, област...

Три варианта след изборите чертае Димитър Ганев

Ако на сцената няма нов политически субект, който да...

Сирски: Русия иска да превземе Часов Яр преди 9 май

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Александър Сирски заяви, че...

Росен Плевнелиев: Грешка ще е Радев да направи партия

Плащаме милиарди от джоба си заради политическата нестабилност. Това...

Емблематична сграда в София става хотел на Робърт де Ниро

Американска марка за луксозни хотели, чийто съосновател е актьорът...

Летище Бургас с нов директор

Васил Атанасов заменя на поста Георги Чипилски

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img