174 общини получават субсидия за автобусни превози

News24sofia.eu
Views 1279
0 0

Сто седемдесет и четири общини получават допълнителна субсидия за превоз на пътници по автобусни линии за 2022 г., съобщават от Министерството на транспорта и съобщенията (МТС).

Средствата са в размер на 36,5 млн. лв.. Те бяха отпуснати с постановление на Министерския съвет по предложение на МТС.

Министерството поиска актуална информация от кметовете на всички общини дали са възложили превози по автобусни линии и имат ли действащи договори с превозвачи, независимо от вида на транспортната схема (републиканска, областна или общинска).

Въз основа на получената актуална информация от 174 общини, възложители на транспортна услуга, бяха определени лимити за разпределение на средствата. 16,5 млн. лв. от одобрените средства са за субсидиране на превозите на пътници по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградски транспорт и транспорта в планински и други райони.

Допълнително 20 млн. лв. са предоставени на общините за подпомагане на превозвачите, извършващи превози по междуселищни автобусни линии. Тези средства са предназначени за покриване на разходите от транспортната им дейност предвид тежките икономически последици от нарастващите цени на горивата, повишените цени на електрическата енергията, увеличените разходи за персонал и др.

Средствата се осигуряват за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2022 г. Те ще се предоставят от общините на превозвачи, на които са възложени превози по автобусни линии и които спазват правилата за извършване на обществен превоз на пътници.

Министерството на транспорта и съобщенията разработи и указания до кметовете за разпределяне на средствата.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

По традиция вече - 30 пияни и 15 дрогирани шофьори за ден

Твърдо по около 30 шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол, залавя МВР за денонощие. Откакто се провежда засиления контрол, ежедневната справка показва стабилна бройка пияни шофьори с увеличение през почивните дни.  В рамките на изминалия ден са установени общо 29-ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 15

Read More »