17-годишен преби момче в Център за временно настаняване в Русе (ОБНОВЕНА)

Какво се случва зад вратите на социалното заведение на ул. „Битоля“ знаят само децата в него и персоналът

Прочитания 20812
0 0

17-годишен преби момче на 13, което е прието в Спешното отделение на болницата. Назначена е полицейска проверка, съобщи БНТ.

Бащата на пострадалото дете твърди, че научил за побоя случайно.

Двете му деца са отведени от социални работници от дома им в Борово без съгласието на родителя, който се грижи сам за тях.

В момента води дела, за да си ги върне обратно.

Какво се случва зад вратите на социалното заведение на ул. „Битоля“ знаят само децата в него и персоналът. Отказват да говорят с журналисти, защото им е забранено. Социалните работници забраняват на бащата да снима сина си.

50-годишният мъж преценява, че не може сам да се справи със ситуацията и се обръща за помощ към Центъра за обществена защита.

Оказва се, че за пет деца в центъра се грижат четирима възпитатели, социален работник, детегледачка и психолог.

Ръководството на Центъра за настаняване от семеен тип не приема случката като побой. Твърдят, че персоналът си е свършил перфектно работата и наказани няма да има.

А Александър попада в социалното заведение след като без разрешение прибира няколко вафли от съседен двор и ги разделя с приятелите си. Баща му решава да го накаже.

Версията на бащата е, че когато на следващия ден се връща от работа, децата му ги няма.

От съседи разбира, че социалните работници са отвели Александър и сестра му Преслава.

Валентин казва, че не е родител, който не се грижи за децата си. Напротив. Има стабилни доходи, строи автомагистрали. Няма обаче собствено жилище, защото продал къщата си, за да осигури средства за лечението на сина си, който е с увредени лимфни възли. Преди години майката прогонва семейството си на улицата и предоставя правата за отглеждането на Александър и Преслава на бащата.

Мъжът вече е завел дело срещу социалните служби, а Административният съд е отменил мярката за дъщеря му Преслава. Детето обаче все още не е вкъщи заради обжалване на решението.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шефът на полицията в Пловдив отстранен заради ползване на служебна кола в отпуск

Това, което е знаел отстраненият временно от работа шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев е споделил с разследващите органи. В общи линии това бе участието на полицая в интервю по Нова телевизия, направено след като вчера бе издадена заповед за отстраняването му. Рогачев уточни, че е отстранен заради проверка […]