16-годишен младеж бе спасен 65 часа след земетресението в Хатай. Първите му думи бяха „искам шоколад“

Али Сарънай бе спасен жив изпод разрушения жилищен блок

Views 17434
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Хатай е сред най-поразените окръзи от земетресенията, които разтърсиха в понеделник Югоизточна Турция и с най-много жертви.

Но на 65-ия час след трусовете се случи чудо.

В момент, когато вече намаляват надеждите да има живи оцелели под разрушенията, младеж на 16 години, Али Сарънай бе спасен жив изпод разрушения жилищен блок.

Шест часа продължили усилията на спасителите да стигнат до младежа. В резултат успели да извадят живо момчето.

Първите думи на младежа, когато го извадили изпод руините били „искам шоколад“. Събралите се наоколо граждани буквално обсипали младежа с шоколад.

Сестрата, която със сълзи на очи очаквала да спасят брат ѝ, се втурнала да го прегръща, докато спасителите го носели към носилката.

След оказаната от страна на спасителите първа помощ младежът бил откаран в болница.

Контакти и информация за автора:

Мурат Бекмезджи специален пратеник на NEWS24sofia.eu в Турция

Мурат Бекмезджи е специалният пратеник (кореспондент) на Информационна агенция News24sofia.eu в Турция. Той е роден през 1998 година в град Измир, Турция. От 2001 година живее в Разград заедно с майка си и бащата си, които имат двойно гражданство както и самия той българско и турско. За себе си казва, че обича работата си като фотограф и оператор. През последните две години редовно снимка фотосесии както и сватби. Присъединява се към екипът на ИА News24sofia.eu през 2022 година като автор в онлайн изданието ни.
author
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

РЕПОРТАЖ НА NEWS24sofia.eu! Без ток и вода: унищожителните последици от земетресението в Турция и Сирия (СНИМКИ)

Метеролозите прогнозират температури до -5 градуса в турската провинция Кахраманмараш - епицентър на земетресението. На този фон милиони са засегнати от спиранията на тока, водата и затворените пътищата