15% ръст на заплатите през второто тримесечие на 2022 г.

Екип на News24sofia.eu
Views 1836
0 0

С 14.4% нарастват общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица през второто тримесечие на 2022 г. спрямо второто тримесечие на 2021 година по предварителни данни, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ). В индустрията увеличението е с 15.0%, в услугите – с 16.8%, и в строителството – с 11.5%.

По икономически дейности най-висок ръст на общите разходи за труд е регистриран в икономическите сектори „Административни и спомагателни дейности“ – с 22.5%, „Култура, спорт и развлечения“, „Други дейности“ – с по 19.4%, и „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети“ – с 18.2%.

Снимка: Националния статистически институт (НСИ)

През второто тримесечие на 2022 г. спрямо второто тримесечие на 2021 г. разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават с 14.6%, а другите разходи (извън тези за възнаграждения) – с 13.5%. По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 22.8% за „Административни и спомагателни дейности“ до 1.8% за „Хуманно здравеопазване и социална работа“.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Папа Франциск: Украйна е подложена на зверства и жестокост

Украинците са подложени на жестокост, зверства и изтезания. Това заяви папа Франциск, цитиран от „Ройтерс“. Той нарече украинците благороден народ, който е измъчван. Говорейки в края на общата си аудиенция на площад Свети Петър, папа Франциск, който не назова Русия, сподели на тълпата за разговор, който е имал във вторник […]