12 630 подвижни избирателни секции обикалят страната

Все още няма данни за избирателната активност

Прочитания 3301
0 0
Снимка: БГНЕС

Общо 12 630 са подвижните секционните избирателни секции. Това заяви говорителят Димитър Димитров на първия брифинг на Централните избирателна комисия.

Все още няма данни за избирателната активност, такива се очакват по-късно от ЦИК. Все още се събира информацията и ЦИК в момента има заседание.

Подвижните СИК, които са за хора с увреждания са 283, 199 са открити в болниците, за карантинирани и изолирани секциите са 46, в местата за задържане има 12 секционни комисии. Останалите секции са за гласуване на карантинирани граждани.

465 са избирателните секции в чужбина.

Всички секции за гласуване са открити с началото на изборния ден, а за тези в чужбина има една единствена секция, която не е открита поради ситуацията с коронавирус, посочи Таня Цанева. Напълно е възможно да е имало малки отклонения или леки забавяния в откриването на изборния днес. Други проблеми, освен във Велико Търново, не са открити с машинното гласуване.

Няма подадени сериозни сигнали за нарушения в ЦИК. От РИК-Бургас имало обаждане, че вчера били предоставени химикали с черен цвят, но вече били сменени със сини. Хората, които вече са гласували с черен химикал, вотът им ще бъде зачете.

ЦИК даде указания при преброяване на гласовете след края на изборния ден да бъде водещо начало номерът на листата, обясни Таня Цанева.

ЦИК може да накаже организация, която не спазва реда за изборната тишина.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Радев: Гласувайте, иначе отиваме на поправителен по демокрация

Гласувах за свободна, справедлива и просперираща България. Това заяви президентът Румен Радев, след като гласува в 11 часа в столичното училище по Автотранспорт, предаде репортеът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов. Вярвам, че макар и трудно, българите държат съдбата си в свои ръце. По думите на Радев тези избори ще […]